Hatalmas potya gól is kellett Kamerun sikeréhez

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 19:24
null
Kamerun 60 percig futott az eredmény után, de a végén mégis győzött (Fotó: Reuters)
Címkék
Az Angolában zajló Afrika-kupa 2. fordulójában a  D-csoportban Kamerun 0–1-ről fordított és végül 3–2-re győzött Zambia ellen.  A másik meccsen Gabon gól nélküli döntetlent játszott Tunézia ellen, ezzel továbbra is vezeti a csoportot.  

KAMERUN–ZAMBIA

Az első fordulóban a Gabontól vereséget szenvedő Kamerun ma úgy lépett pályára Zambia ellen, hogy ha kikap, akkor biztosan nem jut tovább a csoportjából. Ehhez képest Jacob Mulenga már a 8. percben vezetéshez jutatta Zambiát...

Felix Katongo adott be balról, a menteni igyekvő Rigobert Song kis híján saját kapujába fejelt, Carlos Kameni kapus azonban még belekapott a labdába, ami így Mulenga elé került, aki egy lépésről a kapuba passzolt.  

Ezt követően Samuel Eto'óék amolyan tessék-lássék módon támadgattak, viszont mégis majdnem Zambia szerzett gólt: Rainford Kalaba lövését védte nagy bravúrral Kameni.

Az 58. percben egy bal oldali szabadrúgást követően Mohamadou Idrissou fejelt a kapuba, de a játékvezető les miatt tévesen nem adta meg a gólt

A kameruniaknak nem szegte kedvét a játékvezető hibája: a 68. percben Geremi a jobb szélről középre lőtte a labdát, ami a vetődő Kennedy Mweene kapus kezei között a hálóban kötött ki. Hatalmas potyagól volt!

Nem sokkal később Somen Tchoyi szép szólója és beadása után Samuel Eto'o az egyik védőről elé pattanó labdát a kapuba lőtte, ezzel megszerezte a vezetést Kamerunnak.

Zambia azonban nem adta fel, Kameni szabálytalansága után 11-eshez jutott, és Cristopher Katongo révén egyenlített.

Arról hogy mégsem döntetlennel zárult a találkozó Idrissou gondoskodott, aki a 86. percben Geremi beadásából ezúttal már szabályos gólt fejelt, ezzel Kamerun 3–2-re győzött és életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

 KAMERUN-ZAMBIA 3-2
  
  

 

GABON–TUNÉZIA

Gabon az első fordulóban Zambiával ikszelő Tunéziával mérkőzött.

A találkozó elején kétszer is helyzetbe kerültek a gaboniak: Daniel Cousin szabadrúgásból a kapu fölé lőtt, Eric Mouloungui pedig egy szöglet után mellé fejelt.

A meccs első és egyetlen igazán nagy lehetősége a gaboni Ecuélé Manga rövidre sikerült hátrapassza után alakult ki Sermiti előtt, aki teljesen egyedül vezethette kapura a labdát, már a kapus mellett is elhúzta, de lyukat rúgott, majd másodjára az egyik visszaérő védőt találta el.

Ezenkívül nem sok érdemleges történt az első félidőben. A gaboniak támadtak többet, de csak elvétve jutottak el a tunéziai kapuig.

A játék képe a második félidőben sem változott, a gaboniak tökéletesen megelégedtek a gól nélküli döntetlennel, de a tunéziaiak sem feszültek meg azért, hogy eldöntsék a meccset, így maradt a 0–0.

A gaboniaknál a korábbi zalaegerszegi támadó, a jelenleg török az Ankarasporban játszó Rougy Meyé a 79. percben csereként lépett pályára, de sokat ő sem tudott hozzátenni csapata igen csak szürke játékához.

A földön fekvő Sermiti hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét (Fotó: Reuters)
A földön fekvő Sermiti hagyta ki a meccs legnagyobb helyzetét (Fotó: Reuters)
 
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Kamerun–Zambia 3–2 (Geremi 68., Eto’o 72., Idrissou 86. ill. Mulenga 8., Katongo 82.– 11-esből)
Gabon–Tunézia 0–0
D-CSOPORT

 

TABELLA
1. Gabon 2 1 1 1−0 4
2. Kamerun 2 1 1 3−3 3
3. Tunézia 2 2 1−1 2
4.  Zambia 2 1 1 3−4 1
MENETREND
Január 13. 17.00 Kamerun−Gabon 0–1 Lubango
Január 13. 19.30 Zambia−Tunézia 1–1
Lubango
Január 17. 17.00 Gabon−Tunézia 0–0
Lubango
Január 17. 19.30 Kamerun−Zambia 3–2
Lubango
Január 21. 17.00 Gabon−Zambia Benguela
Január 21. 17.00 Kamerun−Tunézia Lubango
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik