Zambia és Tunézia nem bírt egymással

Vágólapra másolva!
2010.01.13. 21:38
null
Zambia vezetett a mérkőzésen (Fotó: Action Images)
Címkék
Döntetlent játszott egymással Zambia és Tunézia a labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján. A D-csoport 1. fordulójának második szerdai mérkőzésén 1–1-es végeredmény született.

A D-csoport első mérkőzésén hatalmas meglepetésre Gabon legyőzte Kamerunt. Az esti meccsen is úgy tűnt, meglepetést szerezhet az előzetesen esélytelenebb csapat. Zambia ugyanis egy remek összjáték után megszerezte a vezetést Tunézia ellen a 18. percben.

James Chamanga és Jacob Mulenga rövidpasszos összjátékát gyakorlatilag nem tudta lekövetni a túlerőben lévő tunéziai védelem. Utóbbi pedig nyolc méterről, kissé jobbról a kapuba bombázott. Matludi kapus csak bele tudott érni a labdába, hárítani nem tudott.

MULENGA GÓLJA
 
  

 

A folytatásban kiegyenlített erők küzdelme folyt a pályán. A szünet előtt azonban egyenlíteni tudtak a tunéziaiak.

A 40. percben Msakni szenzációsan húzta meg a bal oldalt, majd az alapvonaltól középre gurított, ahol teljesen egyedül érkezett Dauadi, és nem volt nehéz dolga az üres kapuba továbbítani a labdát.

 DAUADI EGYENLÍT
 
  

 

A második játékrész elején Tunézia alakított ki több helyzetet, de a zambiai kontrák is többször magukban rejtették a gólveszélyt. A legveszélyesebb helyzet Dauadi nevéhez fűződik, aki vagy harminc méterről lőtte telibe a bal oldali kapufát.

A második játékrész második felében azonban egyik csapat sem akart túl sokat kockáztatni. A viszonylag eseménytelen mérkőzésen mindkét csapat elégedett volt a megszerzett egy ponttal.

Bár Zambia révén egy veszélyes fejessel megszerezhette volna végül a győzelmet, Katongo közeli próbálkozása a kapu fölött hagyta el a játékteret. Igazságos végeredmény született.

AFRIKAI NEMZETEK KUPÁJA 
D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Tunézia–Zambia 1–1 (Dauadi 40., ill. Mulenga 18.)
KORÁBBAN
Kamerun–Gabon 0–1 (Cousin 17.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik