Franciaország: „Nagyot csalódtam Benzemában” – Valbuena megszólalt

Vágólapra másolva!
2015.11.27. 12:47
null
Mathieu Valbuena nagyot csalódott az őt megzsaroló Karim Benzemában (Fotó: Reuters, archív)
Először beszélt a szexvideós, zsarolási ügyről Mathieu Valbuena, az Olympique Lyon francia válogatott futballistája. A 31 esztendős játékost zsarolta meg Karim Benzema és egyik közeli barátja, hogy nyilvánosságra hozzák a felvételeket, ha Valbuena nem fizet számukra bizonyos mennyiségű összeget.

A Real Madrid csatára közvetítő szerepet töltött be a zsarolással meggyanúsított Karim Zenati és (az áldozat) Mathieu Valbuena között. A Lyon labdarúgója nagyot csalódott válogatottbeli csapattársában.

„Nem beszélt velem agresszívan, konkrétan a pénzről sem ejtett szót. De ha valaki ragaszkodik hozzá, hogy személyesen találkozzak egy másik személlyel... Hm, az gyanús. Olyan illetővel még életemben nem találkoztam, aki ingyen letörölte volna a felvételeket, csak azért, mert kedvel engem” – mondta Valbuena a Le Monde megkeresésére.

„Karim tiszteletlenül viselkedett, hülyének nézett engem. Amikor az ügy napvilágot látott, el sem tudtam képzelni, hogy köze lehet hozzá. Amit tett, azt én a legnagyobb ellenségemmel sem csináltam volna meg. Nagyon nagyot csalódtam benne, és rájöttem, hogy a kapcsolatunk nem volt olyan őszinte, mint amilyennek tűnt” – tette hozzá a megzsarolt futballista.

A Le Monde amellett, hogy megszólaltatta Valbuenát, egy megdöbbentő hírt is nyilvánosságra hozott az eset kapcsán. A francia napilap arról ír, hogy valamilyen formában a Manchester Cityben szereplő Samir Nasrinak is köze volt a zsaroláshoz.

A Europe 1 rádióadó korábban nyilvánosságra hozta azt a telefonbeszélgetést, melyen Benzema elmondja a zsarolást kieszelő gyermekkori barátjának, mi történt az edzésen, amelyen először beszélt Valbuenának a szexvideóról.

„Elmondtam neki mindent, de szerintem nem vesz minket komolyan. Azt hiszi, az egész csak vicc. Elrendeztem, hogy találkozhassatok és mondtam neki, hogy nincs másolatunk a videóról, csak egy példány van. Ha azt akarja, hogy megsemmisítsük, veled kell találkoznia Lyonban. Megkérdezte, látszanak-e a tetoválásai a felvételen. Mondtam, hogy minden látszik, láttam az egészet, mielőtt idejöttem… Közöltem vele, hogy az én szerepem ezzel véget is ért, innentől a barátom kezeli az ügyet” – mesélte el a történteket Benzema.

A felvett telefonbeszélgetés állítólag 20 perc hosszúságú, és október 6-án, a clairefontaine-i edzőközpontban rögzítették.

Benzema azóta a versailles-i rendőrségen beismerte, hogy összekötő kapocs volt a zsarolási ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik