Franciaország: mégsem engedik a falusiak feljutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.09. 18:45
A Francia Profi Labdarúgóliga (LFP) vezetősége egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a feljutás és a kedvező bírósági ítélet ellenére az 551 lakosú pireneusi település, Luzenac csapata nem indulhat a másodosztályú bajnokságban (Ligue 2).

A liga azzal indokolta az elutasítást, hogy a Luzenac nem gondoskodott megfelelő stadionról a hazai mérkőzéseinek megrendezéséhez – a vészmegoldásként benyújtott tervben szereplő toulouse-i rögbistadiont nem találták reális opciónak.

Mint megírtuk, a Luzenac – amelynek vezetőségében a világbajnok kapus, Fabien Barthez is ott található – a harmadosztály legutóbbi szezonjában feljutóhelyen végzett, de a francia klubok gazdálkodását felügyelő DNCG nem találta kielégítőnek, pontosabban tarthatónak a klub üzleti tervét, és nem engedélyezte a nevezését.

Egy toulouse-i bírósági döntéssel a klub mégis indulási jogot szerzett, csütörtökön már a DNCG is megadta a zöld jelzést, csakhogy jött a liga, és a fenti indoklással véget vetett a történetnek.

A Ligue 2 küzdelmei már megkezdődtek a tervezett 20-as létszámmal – ha a Luzenac 21.-ként csatlakozik, új sorsolást kellett volna készíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik