Franciaország: Adamo Coulibaly a legtöbb gólt szerző francia?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.29. 11:50
Érdekes kimutatást tett közzé a francia nyelvű coupduchapeau.com internetes oldal, amely szerint a 2012–2013-as klubszezonban, minden tétmeccsen szerzett gólt figyelembe véve a DVSC-Teva támadója, Adamo Coulibaly volt a legeredményesebb francia csatár egész Európában (az első és másodosztályú bajnokságokat figyelembe véve).

A legfrissebb hírek szerint a Steaua Bucuresti-tel tárgyaló elefántcsontparti származású, de francia állampolgár Adamo Coulibaly minden tétmeccset figyelembe véve 41 fellépésen 29-szer volt eredményes a klubjában a 2012–2013-as szezonban. Ezzel a debreceni játékos megelőzi a francia másodosztályú CA Bastia csatárát, a 27 gólos Romain Pastorellit is, és így ő a legeredményesebb francia labdarúgó egész Európában – legalábbis a coupduchapeau.com francia oldal kimutatása szerint.A legfrissebb hírek szerint a Steaua Bucuresti-tel tárgyaló elefántcsontparti származású, de francia állampolgár Adamo Coulibaly minden tétmeccset figyelembe véve 41 fellépésen 29-szer volt eredményes a klubjában a 2012–2013-as szezonban. Ezzel a debreceni játékos megelőzi a francia másodosztályú CA Bastia csatárát, a 27 gólos Romain Pastorellit is, és így ő a legeredményesebb francia labdarúgó egész Európában – legalábbis a coupduchapeau.com francia oldal kimutatása szerint.

Mi az összes francia játékos gólszámának ellenőrzésére nem vállalkoztunk, de néhány ismert futballista adatait azért megnéztük. Eszerint a Real Madrid sztárját, Karim Benzemát (50 meccs/23 gól a Realban), az Arsenalban játszó Olivier Giroud-t (51/19) vagy éppen a francia élvonal legeredményesebb francia válogatott játékosát, Bafétimbi Gomist (Lyon, 45/20) is megelőzi Coulibaly, aki az NB I-ben 18 találattal lett gólkirály.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik