„Tankot hozhat Magyarországról a Steaua Bucuresti”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.29. 09:07
null
Adamo Coulibaly a Steaua egyik kiszemeltje (Fotó: Szabó Miklós)
A labdarúgó NB I-ben szereplő DVSC-Teva támadóját, Adamo Coulibalyt a román bajnok Steaua Bucuresti is szeretné megszerezni. Egybehangzó román sajtóhírek szerint a bukaresti klub tárgyalásokat folytat a francia csatárral.

 

A két vezető román sportlap, a Pro Sport és a Gazeta Sporturilor is arról számolt be, hogy a DVSC-Teva lejáró szerződésű csatára, Adamo Coulibaly a román bajnok Steaua Bucuresti-hez szerződhet.

COULIBALY A LEGTÖBB GÓLT SZERZŐ FRANCIA?
Érdekes kimutatást tett közzé a francia nyelvű coupduchapeau.com internetes oldal, amely szerint a 2012–2013-as klubszezonban, minden tétmeccsen szerzett gólt figyelembe véve a DVSC-Teva támadója, a 41 fellépésen 29-szer eredményes Adamo Coulibaly volt a legtöbb gólt szerző francia csatár egész Európában. Részleteket itt olvashat!

A Pro Sportnak Mihai Stoica, a Steaua klubmenedzsere megerősítette, hogy a francia Adamo Coulibaly az egyik jelöltjük, de rajta kívül a francia másodosztályú Le Havre 28 éves játékosával, Yohann Rivier-vel is tárgyalnak és kiszemelt lehet a legutóbb a görög Aszteraszban játszó argentin Emanuel Perrone is. A Pro Sport szerint egy másik csatárral, a Sampdoriától kölcsönbe érkező Federico Piovaccarival már sikerült megegyezniük.

Ezzel szemben a Gazeta Sporturilor Rivier érkezését valószínűsíti elsősorban, míg Coulibalyt és Piovaccarit további kiszemeltként említi.

A Gazeta azt írja, hogy Coulibaly személyében egy tank érkezhet Magyarországról. Kérdés, nem esik-e tankcsapdába a Steaua a francia csatárral, aki az elmúlt hetekben több klubbal is tárgyalt, de végül sehol nem jutott egyezségre, tegnap óta pedig Debrecenben edz. Az NB I gólkirályának (18 gól) vasárnap jár le a szerződése a DVSC-nél.

A lehetséges átigazolással kapcsolatban a Nemzeti Sport Online kikérte a kolozsvári szakíró, Boros Miklós véleményét.

„A Steaua egyik leggyengébb pontja a csatársor, főképp mióta eldőlt, hogy a válogatott támadó, Raul Rusescu a Sevillához szerződik. A montenegrói Sztefan Nikolics, illetve a többi szóba jöhető játékos nem tűnik elég erősnek ahhoz a támadósorban, hogy bejusson a BL-csoportkörbe a csapat. Ezért mindenképp csatárt vagy inkább csatárokat akar igazolni a román bajnok. Mivel a hírek szerint két center is érkezni fog, van esély arra, hogy Coulibalyt is szerződtetik” – mondta megkeresésünkre az erdélyi újságíró.

„A Steaua rövid távon gondolkodik, a BL-be jutás a cél, ezért az nem lehet akadály, hogy Coulibaly már 31 éves. A megállapodás az anyagiakon fog múlni. A Steaua ugyanis nem tartozik a legjobban fizető klubok közé Romániában, a hivatalos keresetek tízezer euró környékén mozognak a klubnál. Más kérdés, hogy mekkora összeget csúsztat nem hivatalosan, zsebbe Gigi Becali a játékosoknak, ez az amit senki sem tudhat pontosan” – tette hozzá Boros.

Tekintve, hogy Coulibaly eddig az anyagiak miatt nem jutott dűlőre a Győrrel, a török Denizlisporral, a ciprusi Anorthoszisszal és az APOEL-lel, valamint még a DVSC-vel sem, valóban ezen múlhat a megegyezés. Eddig ugyanis egyik klubnál sem voltak teljesíteni a csatár kívánságát, aki sajtóhírek szerint megközelítőleg havi harmincezer eurós fizetési igénnyel állt elő az iránta érdeklődőknél.

A román bajnok Steaua Bucuresti egyébként a BL-selejtezőben a macedón bajnok Vardar Szkopjéval találkozik majd.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik