nemzetisport.hu 2019.05.15 15:47 Frissítve: 2019.05.15 16:10

Foci a barátságért: Beckenbauer segíti a fiatal FTC-játékosokat

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok, kétszeres aranylabdás Franz Beckenbauer mentorként részt vesz május végén Madridban a Foci a barátságért programban. A Ferencváros három fiatal labdarúgóját is vendégül látja a Gazprom által szervezett esemény.

Franz Beckenbauer is ott lesz Madridban május végén

A május 29-től június 1-jéig tartó programon a Császár más híres futballsztárokhoz, sportszakértőkhöz és labdarúgó akadémiák képviselőihez hasonlóan megosztja tapasztalatait, érdekes történeteit a futball világáról, valamint tippekkel és tanácsokkal látja el a kezdő sportnövendékeket azzal kapcsolatban, hogy mikre érdemes figyelniük a sikerekben gazdag sportpályafutás elérésének érdekében.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy részt vehetek a Gazprom Foci a barátságért nemzetközi gyermekprogramban, amely többek között olyan nélkülözhetetlen emberi értékeket képvisel, mint az egyenlőség, a jóság és az igazságosság. Ezen értékek nélkül nem élet az élet. A program célja, hogy példát mutasson a gyerekeknek a világ minden tájáról, és ráébressze őket, hogy a kompromisszumkészség egyik alapfeltétele sikereik elérésének, függetlenül attól, hogy a professzionális sport vagy az élet más területén képzelik el a jövőjüket” – mondta Beckenbauer.

A program során a foglalkozásokon túl tornát is szerveznek, amelyen a magyar fiatalok – két fiú és egy lány – nemzetközi összetételű csapatokban szerepelnek. A végjátékot június 1-jén Madrid főterén rendezik meg, a BL-döntő előtt.

2019.05.21 22:07:11

Minden más foci SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Félreértés ne essék, ma is akadnak kiváló fiatal kapusok, csak néhány kivételtől eltekintve hiányzik belőlük a már említett flúgosság, a jó értelemben vett csibészség.

2019.05.21 15:14:38

Minden más foci nemzetisport.hu

A 22. alkalommal feszülnek egymásnak az ifjúsági válogatottak, ezúttal Lengyelországban.

2019.05.18 23:53:17

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Aki szerint túlzó az összehasonlítás, idézze fel magában – ha nem megy, keressen rá a neten – a Horatiusok esküje című neoklasszicista festményt, és ismerős lesz neki a fogadkozás; effélét láthat tizenegyesrúgások előtt is.