FIFA: Ez már nem működhet így tovább – Infantino

Vágólapra másolva!
2016.09.23. 10:51
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke a szervezet hivatalos csatornájának nyilatkozott a videobíróról.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy ezen a héten, az Ajax–Willem II Holland Kupa-találkozón tesztelték először tétmérkőzésen a bíró segítségére szolgáló rendszert. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy ezen a héten, az Ajax–Willem II Holland Kupa-találkozón tesztelték először tétmérkőzésen a bíró segítségére szolgáló rendszert.

„A videobíró nagy segítség lehet a bírónak, de ami a legfontosabb, hogy évtizedek után végre már nemcsak beszélünk róla, hanem úgy döntöttünk, hogy próbáljuk meg élesben. Teszteljük, és meglátjuk, hogy működik-e a szisztéma, vagy sem.

2016-ot írunk, és egész egyszerűen ez már nem működhet tovább, hogy mindenki, aki a stadionban, vagy otthon a televízió előtt ül, látja, hogy a játékvezető jó döntést hozott-e, vagy sem. És az egyetlen személy, aki nem ezt látja – pont, akinek látnia kéne – maga a bíró" – mondta Gianni Infantino

A FIFA első embere továbbá hozzátette, hogy meg kell találni az arany középutat. Nem lehet engedni, hogy a bíró nagy hibát kövessen el, és ezzel jót tesz a rendszer futballnak. „Meg kell védeni a labdarúgást, szem előtt kell tartani a szabályszerűségét" – tette hozzá az elnök.

Infantino bizakodó a videobíróval kapcsolatban, hangsúlyozta, hogy egyelőre még csak a teszt fázisában vannak, és reméli, hogy két éven belül nagy eredménye is lesz a projektnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik