nemzetisport.hu 2015.05.21 18:37 Frissítve: 2015.05.22 00:19

FIFA: „Diktatúra, ebből nem kérek!” Figo is visszalépett

Luis Figo hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszalép, és nem indul a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jövő hét pénteki elnökválasztásán.

Figo is visszalépett (Fotó: Reuters)

Korábban már Michael van Praag is bejelentette visszalépését, így csupán egyetlen ellenfele maradt Joseph Blatternek, Ali bin al-Husszein jordániai herceg.

Figo nyílt levelében kiemelte, nem támogatja a jelenlegi rendszert, melyet úgy alakítottak ki, hogy egy embernek teljhatalmat adjon. A portugál ikon közölte, így nem kíván részt venni a választáson, amelynek végkimenetelét „úgyis ismeri mindenki”.

„Köszönöm mindenkinek, aki kiállt mellettem. Szeretném aktívan kivenni a részem a FIFA megújításából, ám erre nincs lehetőségem egy diktatúrában, ebből nem kérek” – írta Figo a Facebook-oldalára.

Mint arról korábban beszámoltunk holland forrásokra hivatkozva, könnyen lehet, hogy Van Praag és Figo azért lépett vissza, mert szerintük al-Husszeinnek lehet a legtöbb esélye arra, hogy legyőzze Blattert, így a jordániai herceg mögé állnak.

2019.12.07 14:47:57

Minden más foci CSILLAG PÉTER (POZSONY, összefoglaló), DÖMÖTÖR CSABA (fotó) RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A pozsonyiak nagyszerű formában futballozó magyar középpályása gólpasszt adott, csapata feledtette dunaszerdahelyi kudarcát

2019.12.05 22:13:36

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sok egyéb hasonló útvesztő teszi a közember számára átláthatatlanná a világ leg­egyszerűbb, ezért legszeretettebb játéka, a labdarúgás világát. Amely éppen ezen jellege révén válik vonzóvá.

2019.12.02 23:44:28

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Szívfájdalmamra nem találtam az idén alapított Jasin-díjra jelöltek között az RB Leipzignél légióskodó Gulácsi Péter nevét...

2019.12.02 17:14:40

Minden más foci HATÁR DÁVID

A legjobb női játékos Rapinoe lett, Matthijs de Ligté a Kopa-díj, Alissoné az első Lev Jasin-trófea.