nemzetisport.hu 2015.05.20 11:20 Frissítve: 2015.05.21 18:45

FIFA: vetélytársai összefognak Blatter ellen?

Holland lapértesülések szerint összefogást tervez Luís Figo, Michael van Praag és Ali bin al-Husszein három elnökjelölt annak érdekében, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) május 29-i tisztújító kongresszusán több esélyük legyen Joseph Blatter ellen.


Korábban már szóba került, miszerint Ali bin al-Husszein jordán herceg visszalépne az elnökjelöltségtől, hogy ezzel kevesebb kihívója maradjon a szervezetet jelenleg is vezető Joseph Blatternek, ám a legújabb hírek szerint nem al-Husszein lesz az, aki végül kihátrál a szavazás alól.

A holland volkskrant.nl hírportál úgy tudja, a portugál Luís Figo és a holland Van Praag közös megegyezéssel úgy döntött, inkább ők lépnének vissza az elnökjelöltségtől, mert szerintük al-Husszeinnek lehet a legtöbb esélye arra, hogy legyőzze Blattert.

Van Praag megerősítette, valóban tárgyalt vetélytársaival arról, hogy „egyesítsék erőiket”, ám azt is hozzátette, arról még nem született megállapodás, hogy ha valóban összefognának Blatter ellen, akkor melyikük legyen a svájci kihívója.

A hármas mindenesetre csütörtökön közös sajtótájékoztatót tart, amin valószínűleg erre a kérdésre is választ kapunk, Figo viszont azóta elárulta, nem áll szándékában visszalépni az elnökjelöltségtől.

2019.09.22 21:43:04

Minden más foci L. P. I.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2019.09.21 23:33:48

Minden más foci SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Hadd ne beszéljen újra és újra csak erről gólról...