FFT: Tony Cascarino, a klasszikus nehézfiú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.05. 17:29
Tony Cascarino mindig is egy kicsit másként működött. Élete során csöppent már fegyveres rablásba, rendőri összecsapásba, kipróbálta a kőművességet és a fodrászszakmát is. Klasszikus nehézfiú, akit egyszer megkért az egyik menedzsere, hogy ne fesse a szempilláját.

Gazdag és eseménydús pályafutása húsz éven át tartott, és 600 mérkőzést jelentett, a legaljáról jutott el Dél-Franciaországba. Szerinte nem volt elég jó a válogatottba, mégis 88-szor hívták meg, játszott egy Európa- és két világbajnokságon.

A FourFourTwo egy dél-londoni étteremben ült le vele beszélgetni, és a találkozás szórakoztatóra, egyben brutálisan őszintére sikeredett, miközben végigvettük élete és pályafutása főbb állomásait.

Részletek a nagyinterjúból:

Igaz, hogy a Manchester United kétmillió fontot ajánlott érted, amikor a Millwall játékosa voltál?
Dominic Thanet, Altrincham

Ez akkor volt, amikor két gólt szereztem Észak-Írország ellen Dublinban, és visszajutott hozzám is, hogy felkeltettem Alex Ferguson érdeklődését. Nem érkezett ajánlat, csak érdeklődtek, mert Ferguson szerette azokat, akik a labdára törtek.

Melyik volt rosszabb: amikor azzal vádoltak, hogy inzultáltál egy rendőrt, vagy amikor egy felfegyverzett banda elrabolta a pénzeteket kártyázás közben?
Geoff Barnes, Twitter

A rendőrös történet. Az, amikor a fegyveresek megtámadták a pókerjátszmánkat, és elvitték a pénzünket, szinte vicces. Olyan gyorsan történt, hogy még végiggondolni sem maradt időnk. Jó, egy kicsit ijesztő is volt, de barátokkal voltam, és sejtettük, ki áll a támadás hátterében. Ám az, hogy rendőr elleni erőszakkal vádoltak, amiért akár tizennyolc hónap börtön is járhatott volna, már egy cseppet sem vicces. Azt történt, hogy az egyik barátom egy fekete lánnyal randizott, amiért egy csapat fickó beléjük kötött, majd elszabadult a pokol. Én a barátomék oldalán szálltam be, de amikor megérkezett a rendőrség, mindenkit összeszedtek. Tudtam, hogy nem tettem semmi rosszat, de azért aggódtam.

A válogatott pályafutásod különleges afférral ért véget: a 2000-es Eb-pótselejtezőben balhé tört ki a törökök elleni mérkőzés végén. Hogyan emlékszel erre?
Andy Weeks, Twitter

A mérkőzés végén az egyik védő leköpött, és elhatároztam, ha kikapunk, valamit reagálok. Lefújták a találkozót, és amikor elfutott mellettem, kicsit megsarkaltam. Erre ő megfordult, és megütött. Pár másodpercen belül mindenki bekapcsolódott. Durva tömegverekedés tört ki. Lezavartak, és négymeccses eltiltást kaptam. Úgyhogy ha újrakezdeném, rögtön a kispadról indulnék.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo oldalán, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik