FFT: az örök kérdés – miért szeretjük a brazilokat?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 18:32
A brazil labdarúgás világuralmi törekvései régre nyúlnak vissza, de 1970 óta igazán közkedveltek, javarészt Pelé sorsfordító döntésének köszönhetően. Sócrates, Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo és a többiek azóta is tettek-tesznek róla, hogy a selecao népszerűsége töretlen maradjon.

Világszerte focirajongók százezrei szerettek bele a brazilokba. Ez a szerelem fél évszázada töretlen, hála Sócrates, a hipszterkirály 1982-es csapatának, valamint az 1994-es és 2002-es világbajnok együttesnek. A brazilok mindig is különlegesnek tűntek.

A képességeik, amelyek szinte hagyományként öröklődnek nemzedékről nemzedékre, Jairzinhótól Neymarig. A vakmerő támadási kedv, hiszen kinek kellenek középhátvédek, amikor Cafu és társai ott vannak a szélen? A váratlan fordulatok végtelen tárháza, mint például Robert Carlos őrületes szabadrúgása az 1997-es Tournoi de France-on.

Mindenki másnál többször nyerték meg a világbajnokságot, és minden egyes diadalukat idegenben aratták. A neveik nem követnek semmilyen szabályt: kinek kellenek hosszú vezetéknevek, mikor egy keresztnév is elég?

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik