FFT: a nagy összecsapás – futball vs. zene

Vágólapra másolva!
2018.11.25. 12:27
null
Mark Clattenburg kis híján elkésett egy meccsről Ed Sheeran koncertje miatt (Fotó: AFP)
Minden, ami a futballt összeköti a zene világával! Brian Clough, a rapper; Mark Clattenburg, a játékvezető, aki majdnem lekésett egy meccset Ed Sheeran koncertje miatt; Frank Sinatra, Lukaku és a Volare; a valaha volt első FA-kupa-sláger, no meg persze Hevesi Tamás...

 

A FourFourTwo magazin nagy munkába fogott, és igyekezett összegyűjteni mindent a futball és a zene hol baráti, hol ellenséges, de újra és újra egymásra ható viszonyáról.

Ízelítő a cikkből:

Clattenburg bíró rajongása

Ha azt halljuk, hogy valaki azért lógott meg, hogy láthassa Ed Sheerant, egyből egy lázadó tinédzser ugrik be, nem pedig Nagy-Britannia egyik legmagasabban jegyzett játékvezetője. Pedig Mark Clattenburg volt az, akit 2014 októberében egy hétre eltiltottak, mert megszegte azt a szabályt, hogy a játékvezetőknek együtt kell utazniuk a meccs napján. Ő inkább egyedül vezetett haza egy West Bromwich Albion–Crystal Palace mérkőzést követően, hogy odaérjen Ed Sheeran newcastle-i show-jára. Mark Clattenburg 41 éves.

Doherty az elnöki irodában

A zűrös életű Pete Doherty (jobbra) sokáig irányította a QPR fanzinját, ennek részeként az angol FourFourTwo-nak is dühödt leveleket írogatott. Majd beszippantotta a rockvilág sötét oldala, a drogok, a kokain, de a futballbalhék nem szűntek meg. 2008-ban a Millwall stadionjába kísérte el csapatát, de a lesifotósok elől be kellett menekülnie az elnök irodájába. A biztonsági őrök azonban azt hitték, lopni ment oda.

Lapos labdát Rod Stewartnak!

Nem lehet eleget csodálni Rod Stewartot azért az elszántságért, amellyel az aláírt labdákat szórja a közönség közé koncertjein. 2014-ben beperelték, mert eltörte egy rajongó orrát Las Vegasban. 2002-ben egy dühös walesi művész azt állította, hogy az ujját törte el a zenész egy ilyen labdával. De a legérdekesebb egy michigani házaspár, akik azt állították, hogy a feleség labda által sérült keze végül kapcsolatuk kihűléséhez, majd váláshoz vezetett. Stewart ekkor 17 ezer dollárt fizetett.

Szegény Louis!

Nem sok öröme származott a futballból a One Direction „zenészének”, Louis Tomlinsonnak, aki szerette volna megvenni kedvenc klubját, a Doncaster Roverst 2014-ben, de az üzlet egy ponton meghiúsult. Még ennél is jobban fájhatott neki, amikor egy jótékonysági meccsen Gabby Agbonlahor úgy lerúgta, hogy Louis fájdalmában a pálya szélén hányt. A feldühödött One Direction-rajongók üzenetekben fenyegették halállal és csonkítással a játékost. Ehhez képest az Aston Villa rajongói csak kis cicuskák, ha dühösek.

A pop fáj

Reméljük, a Bolton Wanderers újonnan kinevezett vezérigazgatójának, Dean Holdsworth-nek nagyobb szerencséje lesz a futball világában, mint a zenéében. A Futballfeleségek című VHS-t nagyon sokan adták kölcsön egymásnak, és ez főként a Holdsworth családnak köszönhető. A csatár nem nagy örömmel támogatta felesége születőfélben lévő popkarrierjét, és sajnos valaki beengedte a stábot, amikor pont ezen veszekedtek.

Csíkos napernyő

Hevesi Tamás a gyulai Névtelen Nulla frontemberéből az 1994-es Postabank-dal (Ezt egy életen át kell játszani) eléneklésével vált országos sztárrá, de sohasem tagadta, hogy a futball mindennél többet jelent számára. Így aztán tíz évvel később már papírral a zsebé­ben lett a Fradi női csapatának edzője, majd 2008-ban a férfi élvonalban dolgozott, és esett ki a REAC-cal. De irányította az U17-es női válogatottat és a Ferencváros FC-t is.

A terjedelmes cikk teljes hosszában elolvasható a FourFourTwo.hu-n, de kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik