Felkészülés: otthon kapott nagy verést a Bayern

Vágólapra másolva!
2017.08.01. 22:22
null
Mohamed Szalah (balra) gólt szerzett a Bayern ellen (Fotó: AFP)
A Milan és az Inter után a Liverpool is legyőzte a Bayern München labdarúgócsapatát, a bajorok ezúttal a hazai rendezésű Audi-kupa elődöntőjében szenvedtek 3–0-s vereséget az angoloktól.

Eléggé hektikus mérkőzéseken van túl a Bayern München, a német bajnoknak nem igazán sikerült jól a nyári felkészülés. A bajorok a Bajnokok Nemzetközi Kupája sorozatában 3–2-re legyőzték a Chelsea-t, 1–1-et játszottak az Arsenallal (igaz, tizenegyesekkel kikaptak végül), míg az AC Milan (0–4), az Inter (0–2), és kedd este a Liverpool (0–2) elpáholta őket.

Pedig az ötödik alkalommal kiírt müncheni Audi-kupa szép emlékeket idézhetett a csapatban, a korábbi kiírások alkalmával négyszer is győzni tudott, egyedül 2011-ben kapott ki a döntőben a Barcelonától.

A Liverpool jó formában várhatta a mérkőzést, szombaton a Herthát simán verte 3–0-ra Berlinben, és úgy tűnt, sikerült is a formát átmenteni. A szakadó esőben megkezdett meccs 7. percében Roberto Firmino nagyszerűen indította Sadio Manét, a szenegáli csatár pedig nem hibázott (0–1).

A bajorok kapusának, Sven Ulreichnek többször is bravúrral kellett védenie, ráadásul megsérült Thiago Alcántara, akit Renato Sanches váltott a 21. percben.

A 34. percben növelte előnyét a Liverpool: Alberto Moreno balról leadott, közeli lövése megpattant Rafinhán, Ulreich nagy bravúrral kitolta a labdát, de éppen az érkező Mohamed Szalah elé, aki egy lépésről a hálóba fejelte (0–2).

A második félidőben folytatódott a Liverpool fölénye. A 69. percben Daniel Sturridge még kihagyta a helyzetet, két perc múlva a szerb csatár, Marko Grujics nem hibázott, de a gólt a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A 83. percben aztán csak összejött az angoloknak, Sturridge szép emelésével alakult ki a 0–3-as végeredmény.

AUDI-KUPA
ELŐDÖNTŐ
Bayern München–Liverpool 0–3
Allianz Aréna
Bayern: Ulreich – Rafinha, Javi Martínez, Hummels, Alaba (Friedl, 79.) – Tolisso (Ar. Vidal, 74.), Thiago Alcántara (Renato Sanches, 21.) – James (Coman, 62.), Ribéry – T. Müller – Lewandowski
Liverpool: Karius – Alexander-Arnold (Flanagan, 79.), Matip (Klavan, 67.), Lovren, A. Moreno – Henderson (Sturridge, 68.; Solanke, 86.) – Can (Wijnaldum, a szünetben), Philippe Coutinho (Woodburn, 79.) – Szalah (Grujics, 67.), S. Mané (Lallana, a szünetben) – Roberto Firmino (Kent, 67.)
gólszerzők: S. Mané (7.), Szalah (34.), Sturridge (83.)

A másik elődöntőben:
Atlético Madrid (spanyol)–Napoli (olasz) 2–1

A SZERDAI PROGRAM
A harmadik helyért:
17.45:
Napoli–Bayern
Döntő:
20.30:
Atlético–Liverpool

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik