Eurofutball: Adebayor gólt lőtt, majd elköszönt csapatától

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.04. 11:37
null
Emmanuel Adebayor (balra) a hétfői bajnokin (Fotó: AFP)
Emmanuel Adebayor három hónapnyi közös munka után távozik a török labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Kayserisportól. A 35 éves, 87-szeres válogatott togói futballista családi okokra hivatkozik.

 

Emmanuel Adebayor a szintén török Istanbul Basaksehirtől érkezett augusztusban a Kayserisporba, nyolc bajnoki mérkőzésen két gólt szerzett – a másodikat éppen hétfőn, a Besiktas otthonában 4–1-re elveszített mérkőzésen.

„Vannak az életben nehéz döntések, az enyémben a mostani az egyik legnehezebb – mondta a meccs után Emmanuel Adebayor az újságíróknak. – Minden erőmmel azon voltam, hogy a csapat minél jobban szerepeljen, de most a családomat kellett előtérbe helyeznem, és gyors döntést kellett hoznom. Ha fizikailag távozom is, a szívem továbbra is ezért a csapatért dobog.”

Adebayor nem zárta ki, hogy egyszer visszatér Törökországba, amelynek bajnokságát Európa legjobbjai közé sorolja, és amelyben nagyon jól érezte magát, de most pihenésre vágyik családi körben. Három év alatt 68 török bajnoki mérkőzésen 26 gól a mérlege.

A Kayserispor az utolsó helyen áll a török bajnokságban, sajtóhírek szerint pénzügyi helyzete aggodalomra ad okot. A francia sportnapilap, a L'Équipe úgy tudja, hogy Adebayor klubtársa, Paul-Georges Ntep, a Wolfsburg kölcsönjátékosaezért állt tovább a napokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik