Eurofutball: bajnokverés a kupadöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.23. 22:06
A Birkirkara 2–0-ra legyőzte a bajnok Hibernianst a labdarúgó máltai FA-kupa szombati döntőjében, így hét év után újra megkaparintotta a serleget.

Az első gólt az argentin Mauricio Mazzetti, a másodikat a brazil Rafael Ledesma szerezte – utóbbi az első gólhoz előkészítőként járult hozzá.

A Birkirkarának ez az ötödik diadala a Máltai Kupában, a rangelső a Sliema 20-szal.

MÁLTAI FA-KUPA, DÖNTŐ
BIRKIRKARA–HIBERNIANS 2–0 (1–0)
Ta'Qali, 6288
néző
Gólszerző: Mazzetti (29.), R. Ledesma (69.)

Eurofutball: a volt ETO-légiós megint a kupadöntő hőse lett

A korábban Magyarországon légióskodó Linas Pilibaitis góllal és egy büntető kiharcolásával járult hozzá ahhoz, hogy a Zalgiris 2–0-ra legyőzze az Atlantast a labdarúgó Litván Kupa szombati döntőjében.

A gól nélküli első félidőt követően a 36 éves csapatkapitány, Deividas Semberas büntetőből szerezte meg a vezetést a Zalgirisnak, majd következett a korábban Győrben (és rövid ideig Mezőkövesden) légióskodó Linas Pilibaitis, aki fejes góljával biztossá tette a győzelmet a 84. percben. Az első gól előtti tizenegyest is Pilibaitisszal szembeni szabálytalanságért ítélte meg a játékvezető.

A Zalgiris sorozatban negyedszer, összességében kilencedik alkalommal nyerte meg a Litván Kupát, amelyben vezeti a győzelmi örökranglistát. Érdekesség, hogy Pilibaitis a tavalyi kupadöntőben is fejes góllal járult hozzá a sikerhez.

A vilniusi csapat jó passzban van, címvédőként 13 meccsből 12-t megnyerve vezeti a litván bajnokságot, amelyben ősszel lesz bajnokavatás.

LITVÁN KUPA, DÖNTŐ
ZALGIRIS VILNIUS–ATLANTAS KLAIPEDA 2–0 (0–0)
Siauliai
Gólszerző:
Semberas (54. – 11-esből), Pilibaitis (84.)
Kiállítva: Navikas (58., Atlantas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik