ESM: csupán a Barca ad egynél több játékost a hónap álomcsapatába

Vágólapra másolva!
2018.03.09. 17:24
null
Lionel Messi és Jordi Alba képviseli a Barcelonát az álomcsapatban (Fotó: AFP)
Az Európai Sport Média (ESM) szervezet tagjai – köztük a Nemzeti Sport – februárban is megválasztották a hónap álomcsapatát, amelybe ezúttal csupán a Barcelona tudott egynél több labdarúgót delegálni.

 

A kapuban ezúttal is a Manchester United spanyol klasszisa, David de Gea áll, akinek a Sevilla és a Huddersfield sem tudott betalálni, valamint együttese sikerrel vívta meg a Chelsea elleni bajnoki rangadót.

Rajta kívül Giorgio Chiellini (Juventus), Jordi Alba (Barcelona), Kevin De Bruyne (Manchester City) és Lionel Messi (Barcelona) került be ismét a legjobbak közé.

Befért a februári álomcsapatba a Milan új felfedezettje, a jobbhátvéd Davide Calabria, valamint a Napolival csütörtökön hosszabbító Allan is.

A legtöbb voksot a Sevilla ellen triplázó és egy gólpasszt adó, a Leganés ellen pedig a csupán 73 percnyi játék ellenére is négy találatot jegyző Antoine Griezmann kapta, aki februárban összesen kilencszer volt eredményes – és volt három asszisztja is.

A Nemzeti Sport által leadott névsor ezúttal négy helyen (Calabria, Willian, De Bruyne és Griezmann) egyezik meg a végleges együttessel.

AZ ESM FEBRUÁRI ÁLOMCSAPATA
David de Gea
(Manchester United, 5 szavazat) – Davide Calabria (Milan, 5), Mats Hummels (Bayern München, 4), Giorgio Chiellini (Juventus, 4), Jordi Alba (Barcelona, 4) – Kevin De Bruyne (Manchester City, 7), Willian (Chelsea, 5), Allan (Napoli, 3) – Lionel Messi (Barcelona, 8), Antoine Griezmann (Atlético Madrid, 9), Mohamed Szalah (Liverpool, 7)

A SZEPTEMBERI ÁLOMCSAPAT
AZ OKTÓBERI ÁLOMCSAPAT
A NOVEMBERI ÁLOMCSAPAT
A DECEMBERI ÁLOMCSAPAT
A JANUÁRI ÁLOMCSAPAT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik