Edzősors: Leekens afrikai nagyágyúnál lehet kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.05. 10:56
null
Georges Leekens visszatérhet Afrikába (Fotó: Tumbász Hédi)
Belga sajtóhírek szerint a magyar válogatottól júniusban menesztett Georges Leekens ismét munkába állhat, ugyanis bejelentkezett Kamerun kispadjára.

 

A 69 esztendős szakembert október végén nevezték ki magyar szövetségi kapitánynak, ám az MLSZ indoklása szerint „a Georges Leekens által összeállított és irányított, különböző összetételű csapatok a lejátszott négy felkészülési mérkőzésen nem voltak eredményesek, és játékban sem mutattak határozott fejlődést”, így megköszönték neki a munkáját, és Marco Rossit ültették a helyére.

Leekenst ugyan csalódottsággal töltötte el, hogy nem kapott több időt az építkezésre, viszont esze ágában sincs tétlenkedni, a hírek szerint ismét szövetségi kapitány lehet, méghozzá a kameruni válogatottnál. Az afrikai együttest legutóbb egy másik belga, Hugo Broos irányította, aki február végén, szerződése lejártával távozott, azóta Rigobert Song az ideiglenes kapitány.

A szövetségnél mindenesetre nem kapkodják el az utód kiválasztását, áprilisig összesen 77-en – többek között Raymond Domenech, Lothar Matthäus és Carlos Queiroz – jelentkeztek az állásra. Ez a lista ötfősre szűkült, a legesélyesebbnek Queirozt tartották a posztra, ő azonban végül meggondolta magát, hárman pedig máshova írtak alá, így maradt a francia Alain Giresse, aki legutóbb Malit irányította. Leekensnek valószínűleg vele kell megküzdenie a pozícióért, a korábbi magyar kapitány nem sokkal azután adta be jelentkezését, hogy az MLSZ bejelentette a leváltását.

Leekens 2016 és 2017 között algériai kapitányként dolgozott, de korábban ült Tunézia kispadján is, így nem lenne számára ismeretlen a fekete kontinensen dolgozni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik