Válogatott: Leekens beszélt a menesztéséről – hosszú távra készült

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.25. 08:42
null
Leekens építkezni akart, a szövetség eredményeket
A múlt héten a magyar válogatott kispadjáról menesztett Georges Leekens volt a meghívott vendége Belgiumban a De Zevende Dag című talkshow-nak, amelyben a belga válogatott Tunézia elleni 5–2-es győzelmét követően szakértőként elemzett, de természetesen szóba került az is, hogy miért kellett távoznia mindössze hét hónap után a magyar válogatott kispadjáról.

A 68 éves szakember a talkshow szerkesztői részéről ideális választásnak bizonyult, hiszen a magyar válogatott előtt tunéziai és belga szövetségi kapitányként is dolgozott, így a világbajnokságon szombaton éppen egymás ellen szerepelt két együttest jól ismeri – ám azt kicsit nehezen akarta elárulni, hogy vajon a moszkvai mérkőzésen látottak mennyiben tekinthetők az ő munkájának.

„Még mindig úgy öt százalék – válaszolta némi unszolás után nevetve a 69 éves szakember. – Amikor én voltam Belgium kapitánya, a mostani már tapasztalt játékosok nagy része még körülbelül 20 éves volt. Mára sokat fejlődtek, érett férfiak és ambiciózus játékosok lettek, akik az őket érő kritikákat pozitív energiává tudják változtatni. Ráadásul Roberto Martínez remek munkát végez és jól egyben tartja a csapatot” – summázta véleményét Leekens a belga válogatottról, ám számunkra ennél fontosabb, hogy arról is elejtett néhány mondatot, miért menesztették múlt hét kedden a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról.

„Volt négy felkészülési mérkőzésem a csapattal arra, hogy megváltoztassak néhány dolgot. Új alapokra akartam helyezni a válogatottat, hosszú távú stratégiát szerettem volna alkotni. Ugyanezt tettem Belgiumnál és Tunéziánál is, és lám, most a világbajnokságon játszottak egymás ellen. Ugyanakkor a szövetség azonnali eredményeket akart, miközben én úgy gondolom, hogy valamit felépíteni mindig időbe kerül” – jelentette ki Leekens, aki jövőjéről annyit mondott: jelenleg nincs konkrét ajánlata, de a labdarúgásban gyorsan változhatnak a dolgok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik