Edzősors: Beckham miatt is írt történelmet a 27 éves hölgy

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.06. 16:44
Egy fordulóval a hongkongi bajnokság zárása előtt bebiztosította bajnoki címét az Eastern Sports Club, amely 21 éves várakozás után lett újra az ázsiai miniállam bajnoka. Mindez azért érdekes, mert a világ futballjában ez az első klub, amely női edzővel az élén nyert meg férficsapatok számára kiírt első osztályú nemzeti bajnokságot.

Chan Yuen-ting ráadásul amellett, hogy nőként irányítja a hongkongiklubot, csak 27 éves, azaz a keretet alkotó játékosok nagy részénél fiatalabb.

„Ez hihetetlen, nem elég, hogy történelmet írtunk, mindezt Hongkongban tettük, ahol senki sem gondolná, hogy női edzőként érvényesülhet valaki – mondta a vezetőedző. – Tizenhárom évesen kezdtem el a focival foglalkozni, másfél évtizede Kínában erről hallani sem akartak, a lányoknak táncolniuk meg rajzolniuk kellett. De David Beckham olyan hatással volt rám, hogy nem engedtem el az álmom. Ha inspirációt akarok, még ma is előveszem egy-egy meccsének a felvételét, mert árad belőle a pozitív energia.”

Chan Yuen-ting elmondta, a következő célja, hogy ha csak segédedzőként is, de külföldi csapathoz csatlakozhasson, hogy még jobban beletanuljon a szakmába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik