Edzősors: a Porto edzője Ázsiában folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 15:46
A portugál bajnok Porto labdarúgócsapatának vezetőedzője, Vítor Pereira veszi át a szaúd-arábiai élvonalban szereplő al-Ahli irányítását. A 44 esztendős szakember a felkészülés kezdete előtt két nappal, június 27-én érkezik meg az országba, és kezdi meg a szakmai munkát.

Pereira – akiről így lecsúszott az orosz Anzsi, amelynél helyi sajtóhírek szerint még pénteken hihették úgy, csupán órák kérdése a kinevezése – a legutóbbi két szezonban a Portót irányította, amelyet két portugál bajnoki címig vezetett, ennek ellenére nem hosszabbította meg idén nyáron lejáró szerződését, így ingyen távozhatott a klubtól.akiről így lecsúszott az orosz Anzsi, amelynél helyi sajtóhírek szerint még pénteken hihették úgy, csupán órák kérdése a kinevezése – a legutóbbi két szezonban a Portót irányította, amelyet két portugál bajnoki címig vezetett, ennek ellenére nem hosszabbította meg idén nyáron lejáró szerződését, így ingyen távozhatott a klubtól.

A fiatal szakvezető Alekszandar Ilicset váltja a kispadon, akinek irányításával az al-Ahli csak az ötödik helyen végzett a szaúdi bajnokságban, húsz ponttal lemaradva a bajnok al-Fateh mögött, így az áprilisban véget ért idényt követően a szerb trénernek megköszönték a munkáját.

A hírek szerint Pereira már arról is gondoskodott, hogy ne érezze magát egyedül az ázsiai országban, három korábbi segítőjét is magával viheti Portugáliából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik