Eb 2016: Bölöni irányíthatja ellenünk a görögöket - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.09. 10:05
Több román forrásban is megjelent a hír, miszerint a marosvásárhelyi születésű Bölöni László jelölt a görög válogatott szövetségi kapitányi posztjára. A jelenleg Katarban dolgozó szakember a hírek szerint évi 650 ezer euróért szerződhet a görög szövetséghez. A jelenlegi kapitány, Fernando Santos a nyári világbajnokság után távozik, így az őszi Eb-selejtezősorozatot már Bölönivel kezdhetné meg a csapat, abban a csoportban, melyben Magyarország és Románia is szerepel.

Bölöni László ősztől már a görög válogatottat irányíthatja (Fotó: Action Images)
Bölöni László ősztől már a görög válogatottat irányíthatja (Fotó: Action Images)
Bölöni László ősztől már a görög válogatottat irányíthatja (Fotó: Action Images)
Bölöni László ősztől már a görög válogatottat irányíthatja (Fotó: Action Images)
Bölöni László ősztől már a görög válogatottat irányíthatja (Fotó: Action Images)

 

Mint ismeretes, a görög szövetség már február végén bejelentette, a válogatottat 2010 óta irányító Fernando Santos a nyári világbajnokság után távozik posztjáról.

Görögországban ezt követően kezdődött meg az utódkeresés. A szövetség vezetői a hírek szerint a szerb Ivan Jovanoviccsal és a mexikói Javier Aguirrével is tárgyaltak, de egyikük sem fogadta el a görögök évi 650 ezer eurós (204.7 millió forint) fizetésről szóló ajánlatát.

A román Digi Sport és több más román forrás állítása szerint a nyáron a katari al-Hortól szerződése lejártával távozó Bölöni László azonban kész megegyezni a görög szövetséggel. A marosvásárhelyi születésű szakember a 2011–2012-es szezonban már dolgozott a görög PAOK-nál, ezért kerülhetett most képben. Mellette szól, hogy remekül ismeri a görög válogatottal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő Románia futballját, de a szintén csoportellenfél Magyarországról is vannak ismeretei, hiszen ősszel a magyar szövetség első számú jelöltje volt a kapitányi posztra, de az MLSZ nem tudott megegyezni vele az élő katari szerződése miatt. Érdekesség, hogy Magyarország mellett Romániában is felvetődött a neve lehetséges szövetségi kapitányként – nálunk végül Pintér Attila lett a befutó, a románoknál pedig maradt a posztján Victor Piturca.

Görögországban Bölöni javára írják, hogy képes felépíteni egy új csapatot, és kiválóan megtalálja az összhangot a fiatal és az idősebb játékosok között. Erre Görögországban szüksége is lesz, ugyanis több harmincévesnél idősebb játékos is található a keretben (Georgisz Karagunisz például 37 esztendős, Konsztantinosz Kacuranisz pedig 34 éves), igaz, a vb után lehetnek olyanok, akik lemondják a további válogatott szereplést, így pedig valóban új csapatot kell majd építenie.

A görögök szeptemberben éppen Románia ellen kezdik majd meg hazai pályán a 2016-os Eb selejtezősorozatát, ellenünk pedig jövő év márciusában lépnek majd először pályára Magyarországon.

 

EURO 2016, SELEJTEZŐ
A MAGYAR VÁLOGATOTT MENETRENDJE
Szeptember 7.:
Magyarország–Észak-Írország, 18.00
Október 11.: Románia–Magyarország, 18.00
Október 14.: Feröer–Magyarország, 20.45
November 14.: Magyarország–Finnország, 20.45

2015. március 29.: Magyarország–Görögország, 20.45
Június 13.: Finnország–Magyarország, 18.00
Szeptember 4.: Magyarország–Románia, 20.45
Szeptember 7.: Észak-Írország–Magyarország, 20.45
Október 8.: Magyarország–Feröer, 20.45
Október 11.: Görögország–Magyarország, 18.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik