Eb 2016: Santos távozik, új görög kapitány a vb után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.27. 11:04
null
Fernando Santost ünnepelte a csapata a vb-kvalifikáció után – a sikerkapitány a világbajnokság után távozik (Fotó: Reuters)
A várakozásoknak megfelelően nem fogadta el Fernando Santos, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Görög Labdarúgó-szövetség (EPO) szerződéshosszabbítási ajánlatát, és a nyári brazíliai világbajnokság után távozik a posztjáról.

A játékosok és szurkolók körében is igen népszerű Fernando Santos 2010 óta irányítja a görög válogatottat, a 2012-es Eb-n a nyolc közé juttatta az együttest, mely kvalifikálta magát a 2014-es világbajnokságra is. Santos a jövőben ismét klubedzőként szeretne dolgozni, a hírek szerint a PAOK csábítja. A portugál edző a szövetség kétéves, évi 650 ezer eurós ajánlatát utasította vissza.

„Tudattam az elnökségi tagokkal, hogy Santos úr a világbajnoksággal befejezi a munkáját a nemzeti csapatnál. Természetesen mindenben segítjük továbbra is a munkáját a tökéletes felkészülés érdekében. Köszönettel tartozunk neki, hogy a világ tizenkét legjobbja közé vezette a gárdát. A válogatott a legjobbat érdemli, és azonnal elkezdjük az új szakvezető keresését, hogy már vele vágjunk neki a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőinek" – fogalmazott Jorgosz Szarrisz, az EPO elnöke.

A görög válogatott Magyarország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer társaságában az F-csoportba került, egyértelműen első számú esélyesként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik