Dia Euro 2018: összejátszottak a magyar csapat ellen

Vágólapra másolva!
2018.07.26. 00:19
null
A magyar csapat mindent megtett (Fotó: Baranyai Norbert)
Nem jutott a negyeddöntőbe a magyar válogatott a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságán Pozsonyban, miután csak a harmadik helyen végzett a csoportjában. A kiesésben döntő szerepet játszott a szlovák szervezők hibasorozata, valamint a bosnyák és a macedón együttes összejátszása.

Botrányosan ért véget a cukorbetegek futsal Európa-bajnokságának csoportköre Pozsonyban. A súlyos szervezési hibáktól hemzsegő eseményen (például az eredeti sorsolást a magyarok beleegyezése nélkül módosították) a mieinknek a Macedónia–Bosznia-Hercegovina mérkőzés „tette be a kaput". A 4–4-gyel véget érő találkozó miatt a mieink hiába nyertek a lengyelek ellen 7–1-re, az említett döntetlen folytán csak a harmadik pozíciót szerezték meg az A-csoportban, vagyis nem jutottak a negyeddöntőbe, a csapat története során először.

Ugyanakkor a mieink megóvták a 4–4-es találkozót, mert a macedónoknál jóval nagyobb játékerőt képviselő bosnyákok látványosan visszafogták magukat. A döntetlen e két együttes továbbjutását jelentette a Hevesi Tamás vezette válogatott kárára.

A „gyanút" tovább fokozta, hogy a macedónok mindössze három órával korábban fejezték be előző meccsüket. Ilyen rövid időn belül ugyebár igen kimerítő játszani – ez a szervezési hiányosságok közé sorolandó –, ráadásul a macedónok legjobb játékosa sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Mégis egyenlő ellenfelek voltak...

A portugálok is reklamáltak a nem egyértelmű szabályok miatt. Kedd este a magyar, a portugál, a címvédő horvát és a belga csapat vezetői megvitatták a kialakult helyzetet. Egyértelművé vált, hogy az esemény komolysága forog kockán, ezért abban maradtak, hogy a 17 résztvevőnek közösen kell döntenie a tornáról. Addig nem is hirdettek hivatalos sorrendet a csoportkör végén.

A szerda esti tanácskozáson eldőlt, hogy marad az eredeti sorrend, egyik csapatot sem büntetik, így a magyar válogatott csütörtökön Kirgizisztán ellen folytathatja az alsóházban.

Földvári Dániel csapatkapitány: – Az ügyünk elbukott. Az azt vizsgáló bizottság nem talált kézzelfogható bizonyítékot a nyilvánvaló csalásra. Ezzel a Dia Euro ügye is megbukott. A magyar csapat nem teheti meg a szurkolóival, hogy az idei tornán felfüggessze szereplését, de mi, játékosok végleges döntést hoztunk arról, hogy a jelenlegi formájában soha többé nem veszünk részt a nem csak a cukorbetegek sportjára szégyent hozó eseményen. Sajnáljuk, hogy így kell elhalnia egy magasztosnak indult kezdeményezésnek. A csapat együtt marad, de ha az újjászületés nem történik meg, részünkről a Dia Eurónak 2019-től vége.

DIA EURO 2018, POZSONY
3. NAP
A-csoport

Magyarország–Lengyelország 7–1
Magyar gólszerzők: Jacsmanik, Brondics 3, Pinczés, Nagy R. 2

Macedónia–Szlovénia 4–2
Macedónia–Bosznia-Hercegovina 4–4
Szlovénia–Bosznia-Hercegovina 1–5

A csoport végeredménye: 1. Bosznia-Hercegovina 10 pont (18–9), 2. Macedónia 8 (15–9), 3. Magyarország 7 (14–9), 4. Szlovénia 4 (5–11), Lengyelország 0 (3–17)

B-csoport
Horvátország–Üzbegisztán 7–2
Ukrajna–Románia 1–0
A csoport végeredménye: 1. Ukrajna 9 pont (10–1), 2. Horvátország 6 (12–9), Románia 3 (8–6), 4. Üzbegisztán 0 (3–17)

C-csoport
Szlovákia–Belgium 6–0
Bulgária–Kirgizisztán 6–2
A csoport végeredménye: 1. Szlovákia 9 pont (22–0), 2. Belgium 4 (11–10), 3. Bulgária 4 (8–10), 4. Kirgizisztán 0 (4–25)

D-csoport
Oroszország–Olaszország 0–3
Egyesült Királyság–Portugália 1–6
A csoport végeredménye: 1. Olaszország 6 (10–6), 2. Oroszország 6 (5–4), 3. Portugália 6 (10–7), 4. Egyesült Királyság 0 (4–12)

Pontazonosságnál az egymás elleni eredmények, majd az egymás elleni meccsek gólkülönbsége rangsorolt.

A negyeddöntőben (csütörtök)
Bosznia-Hercegovina–Belgium
Ukrajna–Oroszország
Macedónia–Szlovákia
Horvátország–Olaszország

A 9–16. helyért (csütörtök)
Magyarország–Kirgizisztán (9.00)
Románia–Egyesült Királyság
Szlovénia–Bulgária
Üzbegisztán–Portugália

17. Lengyelország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik