Derby d'Italia, 222. felvonás

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.14. 12:59
null
Arturo Vidal és a Juventus megfosztaná százszázalékos mérlegétől az Intert Milánóban (Fotók: Reuters)
A világbajnoki selejtezők után, az európai kupanapok előtt ismét bajnoki hétvége következik. A német Bundesliga az 5. fordulónál tart, a spanyol és az angol élvonal egyaránt a negyediknél, míg a legkésőbb kezdő olasz első osztályban, a Serie A-ban a harmadik kört rendezik meg szombaton és vasárnap. Utóbbi pontvadászat tartogatja az egész víkend legnagyobb slágerét: az Internazionale–Juventus rangadót.

 

OLASZORSZÁG

Internazionale–Juventus. Derby d'Italia. Az első számú rangadó Olaszországban. A párosítás már a 222. felvonásánál tart, amely délután hatkor kezdődik Milánóban. Mindkét alakulat két győzelemmel rajtolt a 2013–2014-es bajnokságban, az Inter még gólt sem kapott, ellenben ötöt lőtt, a Juve pedig két nagyon veszélyes ellenfélen, a Sampdorián és a Lazión jutott túl.

Csúcsrangadóide, Conte–Mazzarri ellentét oda, a felek meglepően nyugodtan készülődtek a szombati derbire. Már-már túlzottan nyugodtan. A két tréner, Antonio Conte (Juve) és Walter Mazzarri (Inter) az elmúlt években többször is összerúgta a port egymással, de most valahogy megkímélték egymást verbálisan, még egy aprócska beszólást sem rögzített kettejük között az itáliai média. Sőt a két vezetőedző egyenesen hízelgett egymásnak.

„Mazzarri kiválóan érti a dolgát, ezt már bebizonyította. Egy edző kvalitásai akkor mutatkoznak meg igazán, amikor ki tudja hozni játékosaiból a maximumot. És ő így tett a Napoliban, s minden bizonnyal így tesz majd az Internél is. Az Internazionale nagyon jó kezekben van nála" – hangzottak Antonio Conte méltató szavai.

Mazzarri „kontrázását" viszont most nem idéznénk, helyette sokkal fontosabb megemlíteni, hogy a nerazzurrinál Javier Zanetti, Cristian Chivu és McDonald Mariga sérült, csakúgy, mint Diego Milito, aki még februárban szenvedett súlyos térdszalagsérülést. A másik oldalon öt meghatározó játékos nem egészséges vagy nem teljes értékű: Martín Cáceres, Claudio Marchisio, Andrea Barzagli, Simone Pepe és Mirko Vucsinics.

A Serie A szombati műsorában egyébként nem kettő, hanem három mérkőzés szerepel ezúttal; a további párosítás: Napoli–Atalanta és Torino–Milan. Utóbbi összecsapás legnagyobb kérdése, hogy pályára lép-e a milánóiakhoz visszatérő Kaká.

„Ugyan nincs tökéletes állapotban, ami normális az ő helyzetében, de már most szombaton a csapat tagja lehet a középpályán. Nagyon izgatott, és nagyon várja a visszatérését" – nyilatkozta Massimiliano Allegri, a Milan edzője a brazil esetleges beállítása kapcsán.

NÉMETORSZÁG

Szalai Ádám számára nagy nap lehet a mai
Szalai Ádám számára nagy nap lehet a mai

„Sziasztok! Nagyon várom már a mérkőzést a volt csapatom ellen, különleges érzés lesz számomra Mainzban pályára lépni a hétvégén. Természetesen a három pontért megyünk!" – vezette fel Szalai Ádám, a gelsenkircheniek csatára hivatalos Facebook-oldalán a ma délutáni Mainz–Schalke találkozót. Kincstári optimizmusuk ellenére aligha lesz könnyű dolguk a „királykékeknek", tekintve, hogy a mainziak remekül kezdték a szezont (kilenc ponttal az ötödik helyen állnak), ők viszont pocsékul (négy ponttal csak 14. a 04). Igaz, a Bajnokok Ligájába jutás és a legutóbbi fordulóban a Leverkusen felett aratott 2–0-s győzelem nagy lökést adhat a Schalkénak, amely a kicker.de szerint Farfán, K.-P. Boateng, Draxler – Szalai támadószekcióval kezd Mainzban.

Huszti Szabolcs klubja, a Hannover a Bayernhez látogat szombaton – rangadó ez a javából, a második a harmadikat fogadja. A 30 éves magyar szélső ezúttal sincs a 96-osok keretében, mivel még mindig „piros lapos" eltiltását tölti, amiért a Schalke elleni bajnokin rossz ütemben érkezve arcon rúgta Tim Hooglandot.

A listavezetőDortmundéa ma esti meccs, az ellenfél a patinásés a táblázaton épp a Schalke előtt posztoló Hamburg. Sérülés miatt mindkét oldalnak lehet hiányzója: a hazaiaknál Robert Lewandowski, a vendégeknél Marcell Jansen és Rafael van der Vaart. Az erőviszonyok alapján meg sem kéne izzadnia a BVB-nek.

ANGLIA

Szombati nagyüzem lesz az angol bajnokságban: a nagycsapatok közül a Manchester United, a Manchester City, az Arsenal, a Tottenham és a Chelsea is ma lép pályára, egyedül a százszázalékos listavezető Liverpool nem, amely hétfőn meccsel a Swansea vendégeként.

„Szeretnék bizonyítani Angliában, már várom a bemutatkozást" – fogalmazott Mesut Özil, az Arsenal legújabb szerzeménye, aki a Sunderland pályáján öltheti magára először az „ágyúsok" szerelését. A német játékmesteren kívül olyan nevek debütálhatnak még Premier League-beli új klubjukban a hétvégén, mint Marouane Fellaini (MU), Samuel Eto'o (Chelsea) vagy Christian Eriksen (Tottenham).

Ami a PL egyetlen magyarjának, a súlyos térdsérülésen áteső Gera Zoltánnak a visszatérését illeti: a West Bromwich támadója már edzett az első csapattal, de tétmeccsen egyelőre csak az U21-es garnitúrában számítanak rá.

SPANYOLORSZÁG

A Primera Divisiónban is lesznek olyan labdarúgók, akik ezen a hétvégén mutatkoznak be új csapatukban. Az egyik közülük Gareth Bale, a Real Madrid „százmilliós" walesi szélsője, akit Carlo Ancelotti vezetőedző mindenképpen szerepeltetni kíván a Villarreal otthonában, csak azt nem tudja még, hogy csereként vagy kezdőként. Annyi biztos: a szombat este tízkor kezdődő találkozót követően a két kilencpontos gárda közül az egyik biztosan elveszíti hibátlan mérlegét...

A szintén kilenc ponttal listavezető Barcelona a Sevilla ellen növelné újabb három egységgel pontjai számát, a katalánok stabil keretéből csak a lábadozó Carles Puyol és a Tata Martino által pihentetett Pedro hiányzik, a Valencia elleni meccset kihagyó Xavi és Alexis Sánchez viszont ismét bevetésre kész.

A negyedik százszázalékos együttes, a második helyezett Atlético Madrid is ma tudja le a fordulót: az Almeríát fogadja délután négykor.

A TOPLIGÁK SZOMBATI PROGRAMJA
ANGOL PREMIER LEAGUE, 4. FORDULÓ (Tabella)
13.45: Manchester United–Crystal Palace (Tv: Digi Sport2)
16.00: Aston Villa–Newcastle United
16.00: Fulham–West Bromwich Albion
16.00: Hull City–Cardiff City
16.00: Stoke City–Manchester City
16.00: Sunderland–Arsenal (Tv: Digi Sport2)
16.00: Tottenham Hotspur–Norwich City
18.30: Everton–Chelsea (Tv: Digi Sport2)

FRANCIA LIGUE 1, 5. FORDULÓ (Tabella)
17.00: Toulouse–Olympique Marseille
20.00: Ajaccio–Evian TG
20.00: Guingamp–Bastia
20.00: Montpellier–Reims
20.00: Nantes–Sochaux
20.00: Valenciennes–Saint-Étienne

NÉMET BUNDESLIGA, 5. FORDULÓ (Tabella)
15.30: Bayern München–Hannover (Tv: Eurosport2)
15.30: Bayer Leverkusen–Wolfsburg
15.30: Werder Bremen–Eintracht Frankfurt
15.30: Mainz–Schalke
15.30: Augsburg–Freiburg
18.30: Borussia Dortmund–Hamburg (Tv: Eurosport2)

OLASZ SERIE A, 3. FORDULÓ (Tabella)
18.00: Internazionale–Juventus (Tv: Sport Klub)
20.45: Napoli–Atalanta
20.45: Torino–Milan (Tv: Sport Klub)

SPANYOL PRIMERA DIVISIÓN, 4. FORDULÓ (Tabella)
16.00: Atlético Madrid–Almería
18.00: Levante–Real Sociedad
20.00: Barcelona–Sevilla (Tv: Sport2)
22.00: Villarreal–Real Madrid (Tv: Sport2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik