Dél-Afrika meglepetést akar szerezni

Vágólapra másolva!
2009.09.24. 20:06
Címkék
Elsősorban a Kaizer Chiefs csapatában remek formába lendülő, irányítóként és jobbszélsőként is bevethető Mandla Masangóban bízik a dél-afrikai U20-as labdarúgó-válogatott a korosztályos világbajnokság előtt. A dél-afrikaiak egy csoportba kerültek a magyar fiatalokkal, a két együttes szeptember 30-án csap össze az egyiptomi tornán.
Dél-Afrika meglepetést akar szerezni (Fotó: Imago - archív)
Dél-Afrika meglepetést akar szerezni (Fotó: Imago - archív)

„Senkinek sem lesz velünk könnyű dolga, mindent beleadunk, szeretnénk meglepetést szerezni. Úgy érzem, jó, de tapasztalatlan csapatunk van" - nyilatkozta a FIFA hivatalos honlapjának Mandla Masango.

„A felkészülési meccseink nem sikerültek jól, de sok új játékost próbáltunk ki, új felállásokat is teszteltünk. Mindenkinek egyenrangú ellenfelei leszünk Egyiptomban, meglátják" - mondta a szövetségi edző, Serame Letsoaka.

A dél-afrikai csapatból Masangón kívül a Feyenoord csatárára, a jelenleg az Excelsiornak kölcsönadott Kermit Erasmusra, és az Ajax Cape Town támadó középpályására, Thulani Sereróra lesz érdemes figyelni a vb-n.

Kimaradt a keretből is viszont az U20-as Afrika-bajnokságon kulcsembernek számító középpályás, Mduduzi Nyanda, akit pedig még csapatkapitány társa, Ramahlwe Mphalele is megpróbált visszakönyörögni a csapatba. A szövetségi edző hajthatatlan maradt,  így Nyanda lemarad a tornáról.

A múlt: Dél-Afrika 1997 után mindössze másodszor jutott ki a tornára. Akkor esélyük sem volt a torna gólgyártó csapata, a kétszer is tízszer (!) betaláló brazilok, illetve az Henry-Trezeguet-Anelka támadósorral felálló franciák ellen, Dél-Koreával ikszeltek. Igaz, a brazilok a dél-afrikaiaknak csak kettőt tudtak lőni.

A legjobb játékos: A legveszélyesebbnek a bizarr hajviseletű Kermit Erasmus tűnik, aki a Supersport Unitedben tűnt fel, majd a Feyenoord szerződtette, de kölcsön is adta. A 171 centi magas robbanékony támadót hazájában Wayne Rooneyhoz és Romárióhoz hasonlítják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik