Hol van már a Sisa-gárda? Kilencen hiányoznak a sikercsapatból

Vágólapra másolva!
2009.09.11. 18:51
Címkék
Ahogy arról már beszámoltunk: Egervári Sándor szövetségi edző kihirdette az egyiptomi U20-as világbajnokságra utazó keretét. A 21 fős névsorban 12 olyan játékos szerepel, aki nem volt tagja annak a gárdának, amelyik Sisa Tibor irányításával bronzérmet szerzett tavaly az U19-es Európa bajnokságon Csehországban, ugyanakkor kilencen hiányoznak az akkori sikercsapatból.
Alaposan átalakult a Sisa-féle csapat (fotó: Mirkó István - archív)
Alaposan átalakult a Sisa-féle csapat (fotó: Mirkó István - archív)

A tavalyi U19-es Eb-re Sisa Tibor 18 fős kerettel utazott Csehországba. A vb-szereplést kivívó gárdából kilencen nem lesznek ott Egyiptomban (az azóta már a Honvédot irányító Sisa Tiborral együtt 10-en).

Közülük Nagy Olivérnek biztosan helye lenne Egervári Sándor csapatában is, a Pécsi MFC játékosa azonban sérülés miatt nem utazhat a tornára. A többiek formahanyatlás vagy meccshiány miatt nem kerültek be a keretbe.

Pokorni Péter Paksról az MTK-hoz szerződött, majd a nyáron visszakerült Paksra, ahol egyelőre csak a harmadik számú kapus. Lengyel Dániel a Haladás játékoskeretéhez tartozik, de nem tudja magát beverekedni a szűk keretbe.

Busai Attila rendszeres játéklehetőséghez jut, de nem az első csapatban, hanem az MTK NB II-es gárdájában, ahogy Gál András is. Nikházi Márk rendszeresen gyakorol Garami József együttesével, de meccseket ő is az NB II-ben játszik.

Iszlai Bence többször is helyet követelt már magának a Haladás kezdő tizenegyében, de ez kevés volt neki a keretbe kerüléshez. Rajta kívül a jelenleg Pécsett játszó Szabó László és a Liberty Oradeától a Honvédhoz kölcsönbe hazatérő Bajner Bálint sem lehet ott az afrikai vb-n.

A magyar utánpótlás-nevelés sikereként foghatjuk fel, hogy Egervári Sándor 12 olyan fiatal futballistát tudott „előhúzni a kalapból", akik egy éve különböző okok miatt nem vettek részt az Európa-bajnokságon. (Mást ne mondjunk: Koman Vladimir kivételével a középpálya teljesen kicserélődött.) Közülük többen meghatározó emberré is válhatnak Egyiptomban.

A 196 centi magas csatár, Futács Márkó a Werder Bremen játékosa, és a nyári felkészülés során a német gárda nagycsapatában lőtt góljaival bizonyította: érdemes vele számolni az utánpótlás-válogatottnál.

Futács kulcsjátékosa lehet az Egervári-csapatnak, ahogy az Eb-ről sérülése miatt hiányzó győri Dudás Ádám vagy a ferencvárosi Tóth Bence is, de fontos szerepet kaphat a Brescia felnőttcsapatához júliusban felkerülő Varga Roland, a Haladást erősítő Simon Ádám (ő Dudáshoz hasonlóan sérült volt tavaly), vagy a DVTK tehetsége, Balajti Ádám is.

A korosztály legpechesebb játékosa címet Kádár Tamásnak adhatjuk: a Newcastle védője egy éve sérülés miatt nem utazhatott el a csapattal, ezúttal pedig a klubja nem engedte el.  

Egervári Sándor együttese szeptember 27-én Honduras ellen kezdi meg szereplését Egyiptomban, három nap múlva Dél-Afrika, október 3-án pedig az Egyesült Arab Emírségek ellen lép pályára.  

AZ U20-AS VÁLOGATOTT VB-KERETE
Kapusok
Gulácsi Péter (Liverpool FC)
Megyeri Balázs (FTC)
Kovácsik Ádám (Reggina)
 
Védők
Debreceni András (Budapest Honvéd)
Korcsmár Zsolt (Újpest FC)
Szekeres Adrián (MTK Budapest)
Présinger Ádám (Videoton)
Szabó János (Paks)
Zámbó Bence (Győri ETO)
 
Középpályások
Koman Vladimir (Bari)
Dudás Ádám (Győri ETO)
Tóth Bence (FTC)
Takács Péter (DVTK)
Simon Ádám (Szombathelyi Haladás)
Varga Roland (Brescia)
Kiss Máté (Győri ETO FC)
 
Csatárok
Németh Krisztián (AEK Athén)
Simon András (Córdoba)
Gosztonyi András (MTK Budapest)
Balajti Ádám (DVTK)
Futács Márkó (Werder Bremen)
 
Dőlt betűvel jelöltük aokat a játékosokat, akik nem vettek részt a tavalyi Eb-n
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik