nemzetisport.hu 2019.02.21 09:59 Frissítve: 2019.02.21 10:16

DAC: sérülés, eltiltás – Vidáék kihagyják a hétvégi meccset

A szlovák élvonalbeli DAC-nak két magyar labdarúgója sem léphet pályára a hétvégi, Spartak Trnava elleni bajnokin. Vida Mátéra többhetes kihagyás vár izomszakadás miatt, Vida Kristopher pedig a Slovan Bratislava ellen begyűjtötte az idénybeli ötödik sárga lapját, ezért egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott – számolt be a dunaszerdahelyi együttes a hivatalos honlapján.

 

Vida Máté a Slovan Bratislava elleni rangadó után MRI-vizsgálaton esett át, ezen megállapították, hogy részleges izomszakadást szenvedett és emiatt több hétre kidőlt. 

„A Slovan elleni mérkőzés legelején volt egy rossz mozdulatom, amelynél éreztem, hogy nagyobb lehet a gond. A meccs okozta adrenalin miatt nem akartam cserét kérni, amit utólag már bánok, hiszen nem tudtam százszázalékosan folytatni a játékot. A találkozó utáni napokban derült ki, hogy az ágyéknál lévő combizmom beszakadt. Az első ellenőrzésre két hét múlva megyek, aztán meglátjuk, mikor térhetek vissza” – mondta a 22 éves középpályás a klub honlapjának. 

A DAC jelenleg a második helyen áll a szlovák első osztályban, a következő ellenfél, a nagyszombati Spartak pedig a nyolcadik. 

2020.02.23 23:32:07

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. „Ahhoz, hogy valaki jó zsoké legyen, nem kell előtte lónak lennie.” „A fogorvosom a legjobb a szakmában, pedig sosem volt erősebb fogfájása.” „Nincs jó edző meg rossz edző, csak szerencsés meg szerencsétlen.”

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.