Copa América: a brazilok csak a lefújás után pörögtek fel, győzött Kolumbia

Vágólapra másolva!
2015.06.18. 04:02
null
Ismét a brazilok kapták a mérkőzés első gólját (Fotók: Action Images)
Kissé meglepő, de a látottak alapján egyáltalán nem véletlen: a harmatgyenge brazil labdarúgó-válogatott egygólos vereséget szenvedett Kolumbiától a chilei Copa América B-csoportjának második fordulójában. A lefújás után összeverekedtek a két csapat játékosai, Neymar és Carlos Bacca piros lapot kapott.

COPA AMÉRICA, CHILE
C-CSOPORT, 2. forduló
BRAZÍLIA–KOLUMBIA 0–1 (0–1)

Santiago de Chile, Estadio Monumental David Arellano. V: Osses (chilei)
Brazília: Jefferson – D. Alves, Miranda, Thiago Silva, Filipe Luís – Elías (Tardelli, 76.), Fernandinho – Willian (Douglas Costa, 69.), Fred (Coutinho, a szünetben), Neymar – Firmino. Szövetségi kapitány: Dunga
Kolumbia: Ospina – Zúniga, Zapata, Murillo, Armero – Cuadrado, C. Sánchez, E. Valencia (Mejia, 80.), J. Rodríguez – Falcao (Ibarbo, 69.), T. Gutiérrez (Bacca, 76.). Szövetségi kapitány: José Pekerman
Gólszerző: Murillo (37.)
Kiállítva: Neymar, Bacca (mindkettő a mérkőzés után)


Tovább tombol, sőt ha lehetséges, napról napra fokozódik Brazíliában a Neymar-mánia, amely egyáltalán nem véletlenszerűen szedi áldozatait. A Barcelona klasszisa zseniálisan kezdett a Copa Américán, az első fordulóban Peru ellen szerzett egy gólt, majd adott egy olyan gólpasszt, amelyet a félmúltban is csak olyan brazil ikonoktól láttunk, mint Zico, Sócrates vagy Falcao – de becsületére vált volna az átadás a napokban elhunyt kétszeres világbajnok középpályásnak, Zitónak is, aki anno a Santoshoz vitte Neymart.

A támadó a második körben is főszereplő lett, de nem épp úgy, ahogy tervezte.

A braziloktól Neymarra, az ellenféltől Juan Camilo Zúnigára szegeződtek a tekintetek a mérkőzés előtt, ugyanis a kolumbiai védő a tavaly nyári világbajnokságon súlyos sérülést okozott Neymarnak, és ezt az esetet azóta is sokan felhánytorgatják neki.

Neymart most sem kímélték
Neymart most sem kímélték

Most azonban a kolumbiai védők közül nem vele, hanem Jeison Murillóval gyűlt meg a brazilok baja, ugyanis akárcsak Peru ellen, most is gyengén kezdtek Dungáék, és egy szabadrúgás utáni kavarodás végén az Inter újdonsült játékosa a jobb alsóba vágta a labdát. 0–1!

Az első félidő sok szép jelenetet nem tartogatott: a brazilok egyetlen épkézláb támadást vezettek (Daniel Alves beadását Neymar az ötösről a kapusba fejelte), a Copán vereséggel startoló kolumbiaiak összeszedetten, elszántan futballoztak, ám a gólon (és Carlos Sánchez egy brazil lábról majdnem a kapuba pattanó kísérletén) kívül csak veszélytelen középtávoli lövésekig jutottak.

Murillo gólja

Neymart azért párhuzamba lehetett hozni egy másik nagysággal, Diego Maradonával, de csak azért, mert a brazil is kézzel szerzett volna gólt, ám sárga lett az akció vége – és eltiltás. Legalábbis ekkor még azt hittük, a második sárga miatt nem léphet pályára Neymar a következő fordulóban.

Dunga a szünetben Fred helyett Coutinhót küldte pályára, de ettől sem lett látható a Jogo Bonito. Igaz, ziccerük akadt a braziloknak, mert Murillo nagy hibája után Roberto Firmino a szinte üres kapuba passzolhatott volna, de inkább a léc fölé emelt. Nem remekeltek a kolumbiai csillagok sem: Radamel Falcao veszélytelenül játszott, James Rodríguez beadásai rendre pontatlanok voltak, Juan Cuadrado pedig csak egyetlen jó kapura lövéssel jelentkezett.

Csak a lefújás után pörgött fel a selecao
Csak a lefújás után pörgött fel a selecao

Dunga a hajrá előtt újabb támadókat vezényelt a pályára a legutóbbi mérkőzésen eredményes Douglas Costa és Diego Tardelli személyében, de ez sem segített a fantáziátlanul, lélektelenül futballozó brazilokon: sovány győzelem után kellemetlen vereséggel folytatta Copa-szereplését a selecao, javított Kolumbia a Venezuelával szembeni kínos kudarc után.

A lefújás után végre elszántan, nagy lelkesedéssel és keményen küzdöttek a brazilok, mert kitört a tömegbunyó a két csapat játékosai között, amelynek végén Neymar és Carlos Bacca piros lapot kapott.

A mérkőzésnek azonban lesz folytatása, szerintünk több értelemben is…

Az incidens


COPA AMÉRICA, C-CSOPORT
A HÁTRALÉVŐ MÉRKŐZÉSEK
2. FORDULÓ
Június 19., péntek, 1.30 Peru–Venezuela
(Valparaíso) –Tv:Sport1

3. FORDULÓ
Június 21., vasárnap, 21.00 Kolumbia–Peru
(Temuco)Tv:Sport1
Június 21., vasárnap, 23.30 Brazília–Venezuela
(Santiago de Chile) –Tv:Sport1

C-CSOPORT
1. Venezuela 1
1

1–0
+1
3
2.
Brazília
2
1

1
2–2
0
3
3.Kolumbia2
11
1–10
3
4. Peru
1

1
1–2 –1
0

Bacca új stílust teremt mezével?
Bacca új stílust teremt mezével?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik