Copa América: az amerikaiak kitartanak a rendezés mellett

Vágólapra másolva!
2015.10.24. 07:45
Az Egyesült Államok Labdarúgó-szövetsége megerősítette, hogy továbbra is szándékában áll megrendezni a 2016-os, centenáriumi Copa Américát.

Ugyan azt már tavaly bejelentették, hogy az esemény házigazdája az Egyesült Államok lesz, a CONCACAF és CONMEBOL (az észak- és közép-amerikai, illetve a dél-amerikai szövetség) vezetőit is érintő korrupciós botrányok miatt az elmúlt időszakban bizonytalanná vált a torna megrendezése. Ugyan azt már tavaly bejelentették, hogy az esemény házigazdája az Egyesült Államok lesz, a CONCACAF és CONMEBOL (az észak- és közép-amerikai, illetve a dél-amerikai szövetség) vezetőit is érintő korrupciós botrányok miatt az elmúlt időszakban bizonytalanná vált a torna megrendezése.

A CONMEBOL megalapításának 100. évfordulója alkalmából a viadal Copa América Centenario néven fut majd, s június 3. és 26. között, a franciaországi Európa-bajnoksággal párhuzamosan rendezik meg.

A tornán 16 csapat indul – tíz dél-amerikai, továbbá az Egyesült Államok és Mexikó válogatottja, valamint négy selejtezős együttes a CONCACAF-zónából.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik