Besiktas: megállapodtak a Dinamóval és Dzsudzsákkal – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.10. 07:32
null
Dzsudzsák Balázs ügyében hivatalosan továbbra sincs változás (Fotó: AFP)
Firat Günayer török sportújságíró Twitter-bejegyzésében arról írt, hogy Dzsudzsák Balázs elfogadta a Besiktas ajánlatát, és a török klub megegyezett a magyar labdarúgó kivásárlásáról a Dinamo Moszkvával. Mindezt kétségbe vonja Kaan Bayazit, a besiktas-international.com szerkesztője.

 

Günayer azzal magyarázza, hogy hivatalosan még nem kapott megerősítést a hír – a legutóbbi információk szerint még Dzsudzsák is gondolkodik az ajánlaton, míg a két klub nem tudott megegyezni a szélső áráról –, hogy a Besiktas más, nem nevesített jelölttel is kapcsolatban áll még, ezért a törökök a megegyezés ellenére kivárnak.

Ezzel szemben Kaan Bayazit egyik értesülést sem tartja valószínűnek. Mint megemlítette: a magyar légiós és a Dinamo is több ajánlat közül válogathat. Sőt, az orosz klub eleve nem is akarja eladni a szélsőt, szerződést szeretne hosszabbítani, ennek megfelelően a kivásárlási árát is magasra lőtte be – 11 millió euróról hallani – annak ellenére, hogy a szerződés fél év múlva kifut.

Amint arról a kartalbakisi.com információra hivatkozva csütörtökön beszámoltunk: a Besiktas a jövő héten újra tárgyalóasztalhoz ül a Dinamo illetékeseivel, és megpróbálja csökkenteni a vételárat.

Portugáliában megemlítik, hogy Ricardo Quaresma a Besiktasnál éppen úgy képben van, mint a Dinamo Moszkvánál. A volt Barca-szélső sorsának alakulása vélhetően erősen összefügg Dzsudzsákéval. (Amúgy a 31 éves Quaresma – aki szerepelt az Internél és a Chelsea-nél is – 2010 és 2012 között a Besiktasban légióskodott.)

A törököknél megtudhatjuk, hogy a Besiktas azóta érdeklődik intenzívebben Dzsudzsák iránt, hogy első számú kiszemeltjét, az ukrán Jevhen Konopljankát az El-győztes Sevilla elvitte a Dnipro Dnipropetrovszkból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik