Belgium: elhunyt társát gyászolták, a fűző fontosabb volt

Vágólapra másolva!
2015.05.04. 13:29
Nem volt olyan labdarúgópálya Belgiumban a hétvégén, ahol ne a tragikus körülmények között elhunyt Grégory Mertensre emlékeztek volna a kezdő sípszó előtt. Nem volt ez másként a Charleroi otthonában vasárnap pályára lépő Anderlechttel sem.

Grégory Mertens hétfő este, a Genk elleni tartalékbajnokin kapott szívrohamot a pályán. A kórházban mesterséges kómában tartották, de állapota nem javult, és csütörtök délután életét vesztette. Grégory Mertens hétfő este, a Genk elleni tartalékbajnokin kapott szívrohamot a pályán. A kórházban mesterséges kómában tartották, de állapota nem javult, és csütörtök délután életét vesztette.

A 2014–2015-ös rájátszás hatodik fordulójához érő belga bajnokságban a mérkőzések kivétel nélkül egyperces gyászszünettel kezdődtek. A Charleroi–Anderlecht találkozón a belga válogatott védő, Anthony Vanden Borre épp ezt a hatvan másodpercet használta ki arra, hogy megkösse kilazult cipőfűzőjét.

(Fotó: lesoir.be)
(Fotó: lesoir.be)

Tette a szurkolók körében hatalmas felháborodást keltett, belga sajtóinformációk szerint klubja részéről büntetésre is számíthat.

Anthony Vanden Borre (Fotó: Reuters)
Anthony Vanden Borre (Fotó: Reuters)

Az Anderlecht egyébként 1–0-ra megnyerte a mérkőzést, és továbbra is van esélye a bajnoki cím megszerzésére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik