Gyász: elhunyt a pályán összeeső belga labdarúgó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 16:50
null
Grégory Mertens (1991–2015)
Csütörtök délután elhunyt Grégory Mertens, a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Lokeren védője, aki hétfő este, a Genk elleni tartalékbajnokin kapott szívrohamot.

 

Grégory Mertenst mesterséges kómában tartották hétfő este óta, de már szerdán sem érkeztek biztató hírek, ugyanis romlott az állapota. A genki kórház közleménye szerint mindent megtettek a gép által lélegeztetett 24 éves futballista megmentéséért, ám Mertens csütörtök délután elhunyt.

„Ma megtörtént, amire senki sem mert gondolni. Búcsúzunk Grégorytól, túlságosan korán. Futballklub vagyunk, amelynél mindenki a labdarúgásért él, de néha történnek olyan dolgok, amelyek rádöbbentenek minket arra, hogy a foci csak foci. A mai egy ilyen nap. Grégory hétfőn szívinfarktust kapott, és az orvosi stábunk, valamint a genki kollégák áldozatos munkája ellenére hamarosan világossá vált, hogy a helyzet nagyon súlyos. Az orvosok mindent elkövettek Grégory megmentéséért, ám végül be kellett látniuk, hogy tehetetlenek. Ma, délután fél öt körül Grégory elhunyt” – áll a Lokeren által kiadott közleményben, amelyben a klub együttérzéséről és támogatásáról biztosította a fiatal futballista családját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik