Belgium: a Man. Citytől érkezett az Anderlecht trénere

Vágólapra másolva!
2019.05.25. 15:10
Simon Daviest, az angol bajnok, FA-kupa- és Ligakupa-győztes Manchester City eddigi másodedzőjét nevezték ki az Anderlecht labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé.

A belga klub szombaton jelentette be, hogy a 45 éves walesi szakemberrel 2022-ig szóló szerződést írtak alá.

Múlt vasárnap a City csapatkapitánya, a belga Vincent Kompany jelentette be, hogy távozik Manchesterből és visszatér nevelőegyesületéhez, az Anderlechthez, amelynek játékos-edzője lesz. A 33 éves védő négyszer szerzett angol bajnoki címet a Cityvel, az FA-kupát és a Szuperkupát is két alkalommal, a Ligakupát pedig négyszer nyerte meg, s ebben az időszakban majdnem végig együtt dolgozott Daviesszel, aki kilenc évet töltött el a Manchester Citynél.

Davies Fred Ruttent követi az Anderlecht kispadján. Az 56 éves holland szakvezető április közepén, bő három hónappal a kinevezése után távozott, miután ő és a klub közös megegyezéssel határozott az együttműködés azonnali megszüntetéséről.

Az Anderlecht a hatcsapatos felsőházi rájátszásban hatodikként zárt, így a következő idényben egyik európai kupasorozatban sem szerepelhet, erre 55 éve nem volt példa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik