Ázsia-kupa: a szaúdiak letarolták Észak-Koreát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.14. 10:03
null
Az észak-koreaiaknak két meccs után már nincs reményük a továbbjutásra (Fotó: Reuters)
Bár korán hátrányba került, magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott Szaúd-Arábia labdarúgó-válogatottja a második félidőre teljesen széteső Észak-Korea felett a B-csoport 2. fordulójában.

Az észak-koreaiak túlságosan is felpörögtek a két, az első fordulóban egyaránt vereséget szenvedő csapat meccsére, Dzsong Il Kvan ugyanis már a tizenötödik másodpercben összeszedett egy sárga lapot… A KNDK játékosai azért a labdával is foglalkoztak, Rjang Jong Gi a 11. percben vezetést szerzett Észak-Koreának, megtörve ezzel a válogatott 23 éves gólínségét a tornán.

A válasz egy szépen kijátszott szaúdi akció után a 37. percben érkezett, Naif Hazazi révén. A fordulás után aztán összeomlott az észak-koreai csapat: a végig nagyon veszélyes Mohammed al-Szahlavi duplázott, második gólja kabaréba illő jelenetek után született meg – az észak-koreai kapus szólt a védőjének, hogy hagyja hazagurulni a labdát, a hátvéd meg választott egy alternatív megoldást, telibe lőtte al-Szahlavit, aki köszönte a lehetőséget, és élt vele.

A negyediket a rengeteg helyzetet kihagyó szaúdiak egy kapusba lőtt, majd a kapufáról a gólvonalon végigguruló tizenegyes kipattanójából szerezték meg, Észak-Korea csak a rossz arab helyzetkihasználásnak köszönhette, hogy nem lett még nagyobb a különbség.

A két, első fordulóban győztes válogatott összecsapását Kína nyerte meg Üzbegisztán ellen. Az üzbégek jobban kezdtek, és Odil Ahmedov 22. percben egy megpattanó átlövéssel be is talált a kínai hálóba. A szünet után aztán jöttek a kínaiak: egy csúnya kapushibát Vu Hszi használt ki, majd Szun Ko remek távoli lövéssel megszerezte a győztes gólt, ezzel továbbjuttatta Kínát a legjobb nyolc közé.

Kína a házigazda Ausztrália és Dél-Korea után a harmadik csapat, mely bejutott a legjobb nyolc közé. Észak-Korea kiesett, Szaúd-Arábia és Üzbegisztán ki-ki mérkőzést vív a továbbjutásért, a döntetlen a szaúdiaknak kedvez.

A kínai tábor nyolc közé jutást ünnepelhetett (Fotó: Reuters)
A kínai tábor nyolc közé jutást ünnepelhetett (Fotó: Reuters)


Összefoglaló


North korea vs Saudi Arabia 1-4 (Saudia Arabia... by tural-borcali

ÁZSIA-KUPA
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Észak-Korea–Szaúd-Arábia 1–4
(Rjang Jong Gi 11., ill. Hazazi 37., al-Szahlavi 52., 54., al-Abed 77.)
Kína–Üzbegisztán 2–1 (Vu Hszi 55., Szun Ko 68., ill. Ahmedov 22.)

AZ ÁLLÁS
1. Kína 2 2 0 0 3–1 6
2. Szaúd-Arábia 2 1 0 1 4–2 3
3. Üzbegisztán 2 1 0 1 2–2 3
4. Észak-Korea 2 0 0 2 1–5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik