Argentína: „Hajnali 2-kor Messi a sarokban sírt, mint egy gyerek…”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.15. 09:36
Lionel Messi pályafutásából egyetlen dolog hiányzik csak: egy kupa megnyerése az argentin válogatottal. Azt azonban nem lehet mondani, hogy azért hiányzik még a serleg a Barcelona klasszisának vitrinjéből, mert nem ad bele mindent…

Hogy mennyire a szívére veszi Messi az összes válogatott meccset, arra remek példa az argentinok korábbi erőnléti edzőjének, Elvio Paolorossónak a beszámolója a 2016-os Copa Américáról.

Két éve ugyanis Messiék a döntőig meneteltek a sorozatban, a fináléban azonban Chile ellen tizenegyesekkel vereséget szenvedtek, ráadásul úgy, hogy a Barca ikonja hibázott a párbajban.

„Hajnali 2-kor Messi a sarokban sírt, mint egy gyerek…” (Fotó: AFP)
„Hajnali 2-kor Messi a sarokban sírt, mint egy gyerek…” (Fotó: AFP)

„Életem egyik legszomorúbb estéje volt, és az igazi fájdalom csak a döntő után jött. Hajnali kettőkor a szobám felé sétáltam, mikor megláttam Messit. Teljesen egyedül ült a sarokban, és zokogott, mint egy gyerek, aki elveszítette az édesanyját. Megöleltem, de megvigasztalni senki sem tudta” – mondta egy argentin rádióadó műsorában Paolorosso.

A válogatottságot egyszer már lemondó Messinek a világbajnokságon sem volt szerencséje, a nyolcaddöntőben a végső győztes Franciaország búcsúztatta válogatottját.

A kérdés csak az, mikor unja meg végleg a válogatottal való szenvedést Messi, aki a nyáron ünnepelte 31. születésnapját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik