Argentína: a brazil kiakadt, szerinte Messi befolyásolja a bírókat

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2019.11.17. 16:12
null
Lionel Messi harcol Thiago Silvával – a védő szerint az argentin a bírókkal is küzdött (Fotó: AFP)
A brazil válogatott csapatkapitánya, Thiago Silva nem finomkodott az argentinok elleni meccs után Lionel Messivel kapcsolatban: a PSG védője szerint az FC Barcelona sztárja mindent megtesz azért, hogy hasson a bírókra, akik így többször ítélnek az ő javára.

Mint ismert, Brazília pénteken csapott össze a nagy rivális Argentínával Szaúd-Arábiában, ezt követően nyilatkozott Messiről a 35 éves hátvéd, akinek szavait a Marca idézte.

„Diktálni akart – mondta Silva a meccs egyetlen gólját szerző játékosról a sajtótájékoztatón. – Kétszer is keményen szabálytalankodott, majd a játékvezetővel pörölt, de semmi nem történt, nem kapott lapot. A bíróknak félre kellene tudniuk tenni a bizonyos játékosok iránt érzett tiszteletüket. Mindig arra hajt, hogy a játékvezető veszélyes helyen ítéljen meg szabadrúgásokat és bedobásokat a csapata javára. Mindig is ilyen volt.”

„Beszéltem Spanyolországban játszó futballistákkal, akik ugyanezt mondják: mindig megpróbál irányítani, és befolyásolni a bírót. A Bajnokok Ligájában nincs ekkora előnye, mert ott keményebb a játékvezetés. Látható is, hogy kevesebbet próbálkozik az ilyen meccseken, de vannak olyan bírók, akik jobban kedveznek neki az ítéleteikkel, mert annyira felnéznek rá. Mi így hátrányban voltunk, hiszen Neymar nem játszott.”

Mint ismert, Messi a brazilok szövetségi kapitányával, Titével is összeszólalkozott a meccsen.

AMERIKAI SZUPERKLASSZIKUS
ARGENTÍNA–BRAZÍLIA 1–0 (1–0)
Rijád,
Szaúd Király Egyetemi Stadion, 25 000 néző. Vezette: Conger (új-zélandi)
ARGENTÍNA: Andrada – Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – Paredes (G. Rodríguez, 86.), De Paul (N. Domínguez, 90.), Lo Celso (Acuna, 59.) – Ocampos (N. González, 74.), Messi, Lautaro Martínez (Alario, 88.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
BRAZÍLIA: Alisson – Danilo, Militao, Thiago Silva, Alex Sandro (Renan Lodi, 64.) – Casemiro (Wesley, 86.), Arthur (Fabinho, 55.), Lucas Paquetá (Philippe Coutinho, a szünetben) – Gabriel Jesus (Richarlison, 71.), Firmino, Willian (Rodrygo, 71.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző: Messi (13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik