Argentína–Brazília: Messi döntött a dél-amerikai rangadón

Vágólapra másolva!
2019.11.15. 20:01
null
A két brazillal harcoló Lionel Messi szerezte a meccs egyetlen gólját (Fotó: AFP)
Argentína 1–0-ra legyőzte Brazíliát a két labdarúgó-válogatott péntek este Szaúd-Arábiában lejátszott felkészülési mérkőzésén.

Viharosan kezdődött a rijádi mérkőzés: az első negyedórában az új-zélandi játékvezető, Matthew Conger kétszer is a tizenegyespontra mutatott. A 8. percben a nagyképűsködő Juan Foyth labdavesztése után Germán Pezzella szabálytalanul állította meg Gabriel Jesust, a sértett azonban gyatrán az üresen tátongó bal sarok mellé lőtte a 11-est.

GABRIEL JESUS TIZENEGYESE

Nem sokkal később Lionel Messi is kiharcolt egy büntetőt – Alex Sandro finoman összekoccantotta a bokáját –, berúgnia neki sem sikerült, de szerencséjére Alisson éppen elé ütötte a labdát, és a csapatkapitány ezt már nem hibázta el (1–0).

Egy kis stat: a válogatottba 132 nap után visszatérő Messi negyedik idei gólját szerezte a nemzeti csapatban; 2011 óta minden esztendőben összejött neki legalább négy. Messi 69 válogatott gólnál jár.

MESSI GÓLJA

Az egyenlítésben reménykedő brazilok meddő támadásaiban nem volt jelentős veszély, így aztán az első félidő legnagyobb helyzete is Messié volt: nem sokkal a lefújás előtt egy eladott labdával tört a kapu felé az argentin vezér, 17 méterről, egy védőtől szorongatva lőtt, Alisson védett.

A szünet után Willian blokkolt lövése jelentette az első veszélyt, a kapusok közül azonban megint Alissonnak akadt dolga: előbb Messi szabadrúgását, majd Leandro Paredes távoli löketét kellett hárítania. Bár a hajrában a brazilok támadtak többet, jelentős helyzetet továbbra sem tudtak kialakítani – így aztán Argentína két vereség után legyőzte legnagyobb dél-amerikai riválisát.

A mérkőzést az Amerikai Szuperklasszikus (Superclássico das Américas, Superclásico de las Américas – másik nevén, a dél-amerikai szövetséget irányító néhai paraguayi futballvezér után Copa Doctor Nicolás Leoz) keretében játszották. A két válogatott összecsapásait 2011 óta játsszák ebben a sorozatban; az első két kiadásban (2011, 2012) oda-visszavágós rendszerben bonyolították le, azóta most negyedszer (2014, 2017, 2018, 2019) egy meccs döntött.

AMERIKAI SZUPERKLASSZIKUS
ARGENTÍNA–BRAZÍLIA 1–0 (1–0)
Rijád,
Szaúd Király Egyetemi Stadion, 25 000 néző. Vezette: Conger (új-zélandi)
ARGENTÍNA: Andrada – Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico – Paredes (G. Rodríguez, 86.), De Paul (N. Domínguez, 90.), Lo Celso (Acuna, 59.) – Ocampos (N. González, 74.), Messi, Lautaro Martínez (Alario, 88.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
BRAZÍLIA: Alisson – Danilo, Militao, Thiago Silva, Alex Sandro (Renan Lodi, 64.) – Casemiro (Wesley, 86.), Arthur (Fabinho, 55.), Lucas Paquetá (Philippe Coutinho, a szünetben) – Gabriel Jesus (Richarlison, 71.), Firmino, Willian (Rodrygo, 71.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző: Messi (13.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik