Aranylabda: Marta tizenkét év után nem lesz dobogós

Vágólapra másolva!
2015.10.19. 19:25
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a France Football magazin nyilvánosságra hozta annak a tíz női futballistának a nevét, akik közül kikerül az év legjobb játékosa.

A FIFA honlapjának beszámolója szerint a jelöltekre október 20. és november 15. között adhatják le szavazatukat a FIFA-tagállamok válogatottjainak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, illetve az országok delegált újságírói. A FIFA november 30-án jelenti be, hogy mely három futballista maradt versenyben.

A listán ott van az idei világbajnokság döntőjében mesterhármast szerző amerikai Carli Lloyd is. Az ötszörös győztes Marta neve azonban nem szerepel a névsorban, ami azt jelenti, hogy a brazil kiválóság 2003 óta először nem lesz benne a legjobb háromban.

A férfi jelöltek listáját kedden hozzák nyilvánosságra, a FIFA-gálát – amelyen a győztesekre derül fény – január 11-én rendezik a zürichi Kongresszusi Központban.

A NŐI JELÖLTEK
Nadine Angerer
(német, Portland Thorns), Ramona Bachmann (svájci, FC Rosengard), Kadeisha Buchanan (kanadai, West Virginia University), Amandine Henry (francia, Olympique Lyon), Eugénie Le Sommer (francia, Olympique Lyon), Carli Lloyd (amerikai, Houston Dash), Mijama Aja (japán, Okayama Yunogo Belle), Megan Rapinoe (amerikai, Seattle Reign), Célia Sasic (német, 1.FFC Frankfurt), Hope Solo (amerikai, Seattle Reign)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik