Ajánló: Chelsea-Manchester City, Milan-Napoli - program

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.14. 10:12
null
A Manchester City és a Chelsea ma az FA-kupában találkozik (Fotó: Action Images, archív)
Szombaton a Wigan már elfoglalta a helyét az angol labdarúgó FA-kupa döntőjében, ma kiderül, hogy a Chelsea vagy a Manchester City lesz-e az ellenfele.

 

A BBC és a Guardian meccsbeharangozója szerint vasárnap John Terry és Frank Lampard sem kap helyet a Chelsea kezdőcsapatában, a csütörtökön ez Európa-ligában a Kazany ellen bevetett duó helyett Braniszlav Ivanovics és Juan Mata jut szóhoz, míg a két veterán ikon, Terry és Lampard a következő bajnokira (Fulham) tartalékban marad.


A Manchester Citynek nincs miért visszafognia magát, ráadásul a katari tulajdonost – Roman Abramoviccsal ellentétben – egyelőre minden meghódítható kupa érdekli. Márpedig a Citynek (és menedzserének, Roberto Mancininek) ez az egyetlen lehetősége ebben a szezonban, hogy aranyat nyerjen.

A Premier League-ben a kupamérkőzés miatt vasárnap csak két mérkőzést rendeznek, az éllovas Manchester United a Stoke otthonában vendégeskedik, míg a Newcastle a Sunderlandet fogadja.

A spanyol listavezető Barcelonát fogadja a Zaragoza, amely a bajnokságban 2013-ban még nem nyert bajnokit, tizenhárom mérkőzés óta nyeretlen, hazai pályán pedig mindeddig utoljára novemberben gyűjtötte be a három pontot. Kizárólag a kiváló szezonkezdésnek köszönhető, hogy a forduló előtt még nem állt kiesőhelyen a csapat, ráadásul folyamatosan zárkózik fel a többi együttes. A Deportivo szombaton megelőzte a Zaragozát, amely az utolsó két helyen álló Celtát és Mallorcát egyaránt három ponttal előzi meg.


„Nehéz ilyenkor bármit is mondani – kezdte Pintér Ádám, a Zaragoza magyar válogatott középpályása. – Ami a szezon elején bejött, az most nem. Hátráltattak minket sérülések, eltiltások, rossz bírói döntések, egyszerűen nincs szerencsénk. Nem mutogatunk egymásra, ahogy a jó eredményeket, most a gyengébb teljesítményt is a helyén kezeljük. De biztos, hogy még sok pontot kell szereznünk. Azt mondják, Spanyolországban negyvenkét pont kell a biztos bentmaradáshoz. Nekünk most huszonhét pontunk van, tehát ha a hátralevő nyolc meccsből megnyerünk ötöt, megnyugodhatunk. Mivel ötször játszunk még hazai pályán, elég azokat megnyerni.”

Olaszországban délután genovai derbire, este pedig Milan–Napoli rangadóra kerül sor. Érdekesség, hogy a jelenlegi milánói keretben Kevin Prince Boateng személyében csak egy olyan játékos található, aki a legutóbbi öt évben bevette a Napoli kapuját, Kaká, Ronaldo, Clarence Seedorf, Pato, Filippo Inzaghi és Zlatan Ibrahimovic már távozott a piros-feketéktől.

„Győzelemre kell játszanunk, még ha nem is lesz könnyű. Ha kikapunk, búcsút inthetünk a második helynek” – mondta Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője.

SERIE A, 32. FORDULÓ
Palermo–Bologna 12.30 (tv: Sport Klub)
Chievo–Catania 15.00
Cagliari–Internazionale 15.00
Torino–Roma 15.00
Genoa–Sampdoria 15.00 (tv: Sport Klub)
Parma–Udinese 15.00
Milan–Napoli 20.45 (tv: Sport Klub)

BUNDESLIGA, 29. FORDULÓ
Stuttgart–Mönchengladbach 15.30 (tv: Eurosport2)
Augsburg–Eintracht Frankfurt 17.30 (tv: Eurosport2)

PREMIER LEAGUE, 33. FORDULÓ
Newcastle–Sunderland 13.00 (tv: Digi Sport1)
Stoke–Manchester United 15.05 (tv: Digi Sport1)
Chelsea–Tottenham elhalasztva
Manchester City–West Bromwich elhalasztva

FA-KUPA, ELŐDÖNTŐ
Chelsea–Manchester City 17.00 (tv: Sport1)

PRIMERA DIVISIÓN, 31. FORDULÓ
Rayo Vallecano–Sociedad 12.00
Atlético Madrid–Granada 17.00
Zaragoza–Barcelona 19.00 (tv: Sport1)
Bilbao–Real Madrid 21.00 (tv: Sport1)

A TABELLÁKAT ITT TALÁLJA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik