Afrika: véget ért Issa Hayatou 29 éves elnöksége a CAF élén

Vágólapra másolva!
2017.03.16. 14:27
A jövőben nem Issa Hayatou irányítja az Afrikai Labdarúgó-szövetséget (CAF), mivel a csütörtöki elnökválasztáson alulmaradt kihívójával, a madagaszkári Ahmad Ahmaddal szemben.

A 70 éves kameruni sportvezető 1988 óta irányította a kontinens labdarúgását, most azonban távoznia kell posztjáról, ugyanis a szavazáson 34:20-ra veszített 57 éves kihívójával szemben.

„Édes ez a győzelem, hiszen évekig dolgoztunk érte” – mondta megválasztása után Ahmad Ahmad a CAF etiópiai kongresszusán. Az új elnököt – aki a szervezet modernizálását tűzte ki céljául – négy évre választották meg. Első feladataként új etikai kódex bevezetését nevezte meg.

Az afrikai labdarúgást hét cikluson át irányító Hayatou – aki a nemzetközi szövetségben (FIFA) két évvel ezelőtt kirobbant korrupciós botrány idején a szervezet ügyvivő elnöke is volt – a végeredmény kihirdetése után nem nyilatkozott, hanem azonnal távozott a helyszínről.

Vereségével Hayatou automatikusan elveszítette a FIFA-ban betöltött alelnöki tisztségét, valamint a tanácsban elfoglalt helyét is – ezeket Ahmad Ahmad veszi át tőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik