Afrika: a Liverpool klasszisa elképesztő fölénnyel lett az Év játékosa

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.05. 07:47
null
2017 legjobb afrikai labdarúgói: Sadio Mané, Mohamed Szalah és Pierre-Emerick Aubameyang (Fotó: AFP)
Az Afrikai Labdarúgó-szövetség (CAF) a Liverpool egyiptomi klasszisát, Mohamed Szalah-t választotta meg az Év játékosának a január 4-i accrai gálán.

 

A 25 esztendős támadó klub és válogatott szinten is remek évet produkált. Január és május között tíz gólt szerzett a Romában, majd a Liverpoolhoz szerződött, amelynek gyorsan kulcsemberévé nőtte ki magát: minden sorozatot figyelembe véve 24-szer talált be az ellenfelek kapujába, közben a válogatottal is kijutott a 2018-as oroszországi világbajnokságra, ráadásul a Kongó elleni, utolsó selejtezőmeccsen ő szerezte az egyiptomiak mindkét gólját.

Szalah a második egyiptomi futballista, aki elnyerte a díjat – korábban Mohamed Abutrika tudott diadalmaskodni, még 2008-ban –, ráadásul soha nem látott fölénnyel tette ezt: összesen 700 pontot kapott, kereken hatszáz ponttal előzte meg a második helyen végző szenegáli Sadio Manét (Liverpool), valamint hatszáznegyvennel a harmadik pozíciót megszerző gaboni Pierre-Emerick Aubameyangot (Borussia Dortmund).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik