A Liverpool kapott gól nélkül verte meg a Valenciát

Vágólapra másolva!
2011.08.06. 20:58
null
Főszerepben Andy Carroll (I.): a gól (Fotó: Reuters)
Címkék
Az angol Liverpool labdarúgócsapata kétgólos (2–0) győzelmet aratott felkészülési mérkőzésen a spanyol Valencia ellen. A nyári szenzáció az angolok esetében nem a győzelmen, illetve a két szerzett gólon van, hanem a nulla kapott találaton: korábbi öt felkészülési mérkőzésükön rendre három gólt szedtek össze.

Az angolok a Reina – Johnson, Carragher, Agger, Fabio Aurelio – Adam, Henderson, Spearing – Aquilani, Downing, Carroll, a spanyolok a Diego Alves – Alba, Topal, Rami – Bruno, Mata, Parejo, Albelda – Pablo Hernández, Piatti, Jonas összeállításban kezdtek. Csereként többek között Joe Cole, Maxi Rodríguez és Kuyt az egyik, Banega, Soldado a másik oldalon érkezett a késői folytatásban.

Főszerepben Andy Carroll (II.): a szócsata (Fotó: Reuters)
Főszerepben Andy Carroll (II.): a szócsata (Fotó: Reuters)

A 6. percben az ellenfél hibáját kihasználva vezetéshez jutott a Liverpool. Andy Carroll csapott le a röviden hazaadott labdára, amellyel abszolút ziccerben törhetett kapura. A balösszekötő helyén betört a tizenhatoson belülre, majd a kifutó Diego Alves kapusnak kötényt adott. A labda gellert kapott, és a kapufára perdült, majd a gólvonal előtt gurult el keresztbe. Carroll azonban nem hagyta annyiban, és éles szögből másodszorra már nem hibázott. 1–0

A következő említésre méltó esemény is a hórihorgas angol center nevéhez fűződött, de a helyszínen lévő szövetségi kapitány, Fabio Capello tetszését aligha nyerte el, amikor az elveszített labdát úgy akarta visszaszerezni, hogy durván rácsúszott a spanyol ellenfél lábára. Lett is patália az oldalvonal mellett, a mérkőzésnek nem éppen a barátságos jellege domborodott ki.

A folytatásban az egygólos előnyük tudatában játszó angolok önbizalommal telve futballoztak, szemre is tetszetősen. A spanyolokban pedig nem volt benne a gólveszély.

Egészen a hajráig, amikor minőségi és friss cseréikkel állandóra berendezkedtek a Liverpool térfelére, de hiába alakítottak ki már helyzeteket és jutottak lövésig, a honfitárs Pepe Reina kapuját nem tudták bevenni.

A lefújás előtt viszont ismételten kapitulálni kényszerültek: egy bal oldali szabadrúgás a spanyolok nem tudtak felszabadítani, így az ötösön egyedül felejtett Dirk Kuyt estében a kapuba spiccelte a labdát, társa, Szotiriosz Kirjakosz asszisztálása mellett. 2–0

Megérdemelt győzelmet aratott a Liverpool, amely a szombati játékkal sok örömöt okozhat szurkolóinak. De hogy hová teszik a korábbi felkészülési időszakot (–Valerenga 3–3, –Galatasaray 0–3, –Hull City 0–3, –Malajziai ligaválogatott 6–3, –Kanton 4–3), a meglepetésként szolgáló eredményeket, különösen a sok kapott gólt, az kérdéses...

LIVERPOOL–VALENCIA 2–0

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Liverpool (angol)–Valencia (spanyol) 2–0
KORÁBBAN
Hibernian (skót)–Sunderland (angol) 0–0
Kilmarnock (skót)–Blackburn Rovers (angol) 1–4
Newcastle United (angol)–Fiorentina (olasz) 0–0 – félbeszakadt
Norwich City (angol)–Parma (olasz) 3–0
Rangers (skót)–Chelsea (angol) 1–3
Swansea City (walesi)–Real Betis (spanyol) 1–0
Wolverhampton (angol)–Zaragoza (spanyol) 2–0
Tiencsin Teda (kínai)–Real Madrid (spanyol) 0–6
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik