Kiütéssel búcsúzott Kínától a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2011.08.06. 13:51
null
A második félidőben indult be a madridi henger (Fotó: realmadrid.com)
Címkék
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Madrid azután, hogy 7–1-re kiütötte a kínai éllovas Kuangcsou Evergrandét, ezúttal a 6. helyen álló Tiencsin Tedát tömte ki. José Mourinho együttese végül 6–0-ra nyert.

A Real Madrid a Mejías – Sergio Ramos, Albiol, Varane, Arbeloa – Xabi Alonso Kaká, Jesé – Di María, Coentrao – Higuaín kezdőcsapattal vágott neki a mérkőzésnek, amelynek 9. percében máris megszerezte a vezetést: Di Maríát vágták fel a tizenhatos jobb oldalán, a megítélt büntetőt Kaká lőtte magabiztosan a balra vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba. 0–1

Az első negyedóra végéhez érkezve az argentin szélső Fábio Coentrao nagyszerű labdájával lépett ki teljesen egyedül, majd a tizenhatoson belülre érve megpróbálta átemelni a kapust, aki ugyan még elérte a gyenge próbálkozást, ám Di María estében 4 méterről az üres kapuba talált. 0–2

A félidő felénél cserére szánta el magát José Mourinho vezetőedző, Jesús Fernándezt állította be a kapuba, aki első labdaérintésénél kis híján megszerezte a kínai csapat első gólját, egy hazaadást próbált meg esetlenül lekezelni, a labda a kapufára pattant, majd a visszafelé igyekvő kapusról végül a kapu mellé vágódott.

A játékrész hátralévő részében még egy érvénytelenített Higuaín-gól (lesről talált be), valamint egy Ramos-sérülést láthattak a kilátogató nézők, így kétgólos Real-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A 64. percben Gonzalo Higuaín is beköszönt (egy újabb Coentrao-indítás után eltolta a kapus mellett is a labdát jobb oldalról, aztán éles szögből a jobb sarokba lőtt – 0–3), majd ezután egyből le is cserélte őt is a portugál mester, hogy honfitársának, Cristiano Ronaldónak is nyújtson egy kis mozgási lehetőséget.

Ő köszönte szépen, és gyorsan be is talált (0–4), a 73. percben a szintén csereként beálló Benzema passzát követően 15 méterről, majd a 80. minutumban a francia támadó is bevette a Tiencsin Teda kapuját, az 57. percben pályára lépő Marcelo bal oldali beadása után lesgyanús helyzetről lőtt a jobb sarokba. 0–5

Két perccel később Benzema ismét gólt szerzett, az ötös jobb sarkáról volt ezúttal eredményes, így 6–0-s Real-sikerrel ért véget a találkozó.

TIENCSIN TEDA–REAL MADRID 0–6

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Tiencsin Teda (kínai)–Real Madrid (spanyol) 0–6
Gólszerző: Kaká (9. – 11-esből), Di María (14.), Higuaín (64.), C. Ronaldo (73.), Benzema (80., 82.)
A KIRÁLYI GÁRDA KORÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEI
Kuangcsou Evergrande (kínai)–Real Madrid 1–7
Leicester City (angol)–Real Madrid 1–2
Hertha BSC (német)–Real Madrid 1–3
Philadelphia Union (amerikai)–Real Madrid 1–2
Chivas Guadalajara (mexikói)–Real Madrid 0–3
LA Galaxy (amerikai)–Real Madrid 1–4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik