A katari tulaj biankó csekkje jövőre a PSG-hez csábíthatja Mourinhót

Vágólapra másolva!
2011.08.31. 23:12
null
A Real Madrid szakmailag az egyik legnagyobb kihívás egy futballedző számára, de egy kitöltetlen csekk azért onnan nézve is nehezen visszautasítható
Címkék
A katalán TV3 televíziós adó Esport3 című műsorában a Porto labdarúgócsapatának klubelnökére, Jorge Nuno Pinto da Costára hivatkozva azt kürtölték világgá, hogy a Real Madrid portugál menedzsere, José Mourinho 2012 nyarától átveszi a francia PSG irányítását.

A Porto múlt pénteken Monacóban játszott az európai Szuperkupáért a BL-címvédő Barcelonával – a mérkőzést 2–0-ra a katalánok nyerték meg –, így több vezető európai klub képviselőjével volt lehetősége találkozni és beszélni Da Costának, tekintve, hogy előző nap sorsolták a BL-csoportkört.

Da Costa azt mondta, hogy itt hallott Mourinho esetleges távozásáról – ebben az esetben nem töltené ki tavaly nyáron eredetileg négy évre kötött kontraktusát –, és PSG-hez történő szerződéséről. A francia csapat mindenáron történő megerősítését zászlajára tűző katari tulajdonos, a Qatar Investment Authority cégcsoport ugyanis ennek érdekében nem zárkózna el egy kitöltetlen, biankó csekk átnyújtásától sem, a szolgálati leírásban pedig teljes hatáskörrel ruháznák fel a portugált.

A tréner környezetéből ezzel szemben azonnal tagadó hírek érkeztek a találgatások kapcsán, mondván, Mourinho nagyon jól érzi magát a Real Madridban, ahol hosszú távra tervez. Ugyanakkor a spanyol lapok megjegyzik, amennyiben a világ egyik legjobb edzőjének tartott portugál szakember mégis elhagyná a Primera Divisiónt, akkor Anglia, vagy Olaszország felé venné az irányt.

A France Football információja szerint Mourinho a világ legjobban fizetett edzője, éves szinten 13.5 millió eurót keres a madridiaknál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik