10 felejthetetlen sportmémbecsapódás 2014-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.30. 10:27
A 2014-es esztendő bőséges mémterméssel szolgált a sport világában. A legnépszerűbb világversenyek, így a szocsi olimpia és a brazíliai labdarúgó-vb kiemelt figyelmet kaptak, ezáltal a legtöbb maradandó mémet hagyták az emberiségre. Összegyűjtöttük azt a tízet, amely 2015-ben is mosolyt csalhat az arcokra.

Manchester United: Moyes távozott, Van Gaal érkezett. Egyik sem ment egyszerűen.Manchester United: Moyes távozott, Van Gaal érkezett. Egyik sem ment egyszerűen.

A Manchester United látványos visszaesése Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulását követően sokkolta és azóta sem hagyta nyugodni a futballtársadalmat. David Moyes a PL-ben sosem látott mélységekbe vezette a „vörös ördögöket”, választottként érkezett, de egy szezont is alig húzott ki az Old Traffordon. Meg is kapta a magáét rendesen.

2014 nyarán egy sikeresnek mondható világbajnokság után érkezett a kispadra a holland Louis Van Gaal, akinek a 133 millió fontból újjáépített együttesével szintén nagy gondjai akadtak, az MK Donstól elszenvedett 4–0-s vereséget követően az internet Moyes örökösének választotta. A holland decemberre azért egyenesbe hozta a Unitedet.



Ashley Wagner nem elégedett (szocsi téli olimpia)


Ashley Wagner amerikai műkorcsolyázónő képtelen volt palástolni, hogy jobb pontszámot remélt a rövid program után. „Bullshit” – mondta a kamerába, az internet pedig imádta leplezetlen őszinteségéért. A téli olimpia első nagy mémje lett, az Egyesült Államokban pedig az új McKayla Maroney.


Robin van Persie repült (labdarúgó-vb)


A Brazíliából a nyáron bronzéremmel hazatérő holland Robin van Persie akkora gólt fejelt a spanyolok elleni csoportmérkőzésen, hogy Puskás-díjra is jelölték érte, illetve az év egyik legszórakoztatóbb mémje is lett. Még melegében összegyűjtöttük a legjobbakat.

A 2014-es labdarúgó vb kapusai (és De Gea)

A nyári világbajnokság több sztárkapussal is megajándékozta a futballtársadalmat, bár igazán egyikük sem tudta kihasználni a kiugrási lehetőséget. A mexikói Guillermo Ochoa és az amerikai Tim Howard valódi hősként védte válogatottja kapuját, erről hazájuk és az internet sem feledkezett meg. Nemcsak a lövéseket, de a golyókat is megállítják, Chiellinit megvédik Suárez harapásától és a dinoszauruszokat a kipusztulástól. Egyszóval mindent megmentenek. Az ősszel a Manchester United kapujában kiváló formában védő David De Gea is hasonló (mém)sorsra jutott.


Luis Suárez harapása (labdarúgó-vb)

Akinek be kell mutatni az uruguayi Luis Suárez és az olasz Giorgio Chiellini történetét, az minden bizonnyal egy barlangban töltötte az elmúlt kilenc hónapot. A pályafutása során a nyári vb-n már harmadszor harapó támadó azóta letöltötte négy hónapos eltiltását, és a Barcelona mezében visszatért a pályára, de tettét nagyon sokáig nem fogják elfelejteni. Az év 10 negatív futballsztorija között is helyet kapott.



7-1, forgott a mémkés a brazil szívekben (labdarúgó-vb)

Németország a vb elődöntőjében lemészárolta a házigazda brazilokat, a történelmi győzelem 2014 egyik leggazdagabb mémtermését szolgáltatta. Erre még az is kíváncsi volt, aki az év másik 364 napján rá sem pillant a labdarúgásra.

LeBron James fülét megfújták (NBA, rájátszás)

2014-ben az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében a Miami Heat az Indiana Pacers ellen meccselt. Lance Stephenson mindent elkövetett és minden módszert bevetett LeBron James megállítása érdekében, de a siker helyett csupán egy felejthetetlen mém maradt hátra próbálkozásaiból.

Mourinho vs Wenger: (majdnem) boksz az oldalvonalnál

Az Arsene Wenger és José Mourinho között a hosszú évek óta gerjedő feszültség a Chelsea és az Arsenal októberi rangadóján majdnem tettlegességig fajult. A fizikai kontaktus megvolt, a bunyó elmaradt, de a névtelenségbe burkolózó mémművészek fantáziáját a két menedzser lökdösődése is rendesen beindította.


Randy Orton – RKO a semmiből

Kevesen gondolták volna, de 2014 egyik legnagyobb mémszenzációját egy legendás pankrátor, Randy Orton, pontosabban kedvenc kivégző mozdulatsora ihlette. De így történt. Az őrület lényege, hogy Randy Orton bármikor bárhol felbukkanhat és bárkire lecsaphat. Lehetőleg a semmiből és minél váratlanabb helyeken, hiszen ettől igazán vicces és elengedhetetlen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik