Stanislav Lobotkát választották az év labdarúgójának Szlovákiában

D. T.D. T.
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 11:00
Lobotka első alkalommal lett az év játékosa (Fotó: futbalsfz.sk)
Új királya van a szlovák labdarúgásnak: Stanislav Lobotkát, az olasz bajnoki címvédő Napoli 29 éves középpályását választották meg az ország legjobb labdarúgójának, megelőzve David Hanckót (Feye­noord) és Milan Skriniart (PSG). Az elmúlt 16 évben Marek Hamsík nyolcszor, Martin Skrtel és Milan Skriniar egyaránt négyszer kapta meg ezt az elismerést.

 

„Mivel Francesco Calzona az edzőm a Napolinál és a válogatottnál is, több időt töltök vele, mint a barátnőmmel. Remélem, Kristína nem féltékeny rá − mondta jókedvűen a Nemzeti Sportnak az 52-szeres válogatott futballista. − Nagyon büszke vagyok erre az elismerésre. Ragyogóan alakult 2023 első fele, olasz bajnok lettem a Napolival, az ősszel jól ment a játék a válogatottban is. A portugálok elleni Eb-selejtező előtt azonban óriási csapás ért, elhunyt az édesapám.”

Marek Hamsík is a Napoliban futballozott, de ő egyszer sem lett bajnok, ennek kapcsán Lobotka azt mondta: „Alighanem az összes trófeáját odaadta volna egy scudettóért. Hallottam arról is, hogy Xavi, az FC Barcelona vezetőedzője azt nyilatkozta, szeretné, ha a játékosa lennék. Nos, kiskoromban ő volt a példaképem, sajnálom, hogy a nyáron távozik a katalánoktól.”

Szóba került természetesen a nyári németországi Európa-bajnokság is, amelyen Szlovákia a belga, a román, valamint egy, a pótselejtezőből kijutó válogatottal került egy csoportba.

„Nagyszerű játékosaink vannak. Ha mindannyian egészségesek maradunk, jók lehetünk az Európa-bajnokságon” − vélekedett Stanislav Lobotka.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik