Megverte szomszédját, börtönbüntetésre ítélték a Honvéd labdarúgóját

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 12:09
Börtönbüntetésre ítélték a DVSC és az FTC korábbi, a Honvéd jelenlegi játékosát, Kundrák Norbertet (Fotó: Török Attila)
A Miskolci Járásbíróság súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen elítélte a Budapest Honvéd NB II-es labdarúgócsapatának Magyar Kupa-győztes labdarúgóját, Kundrák Norbertet.

Döbbenetes történettel kereste meg a Blikket a miskolci Szabó Krisztián, akit 2022. június 16-án szomszédai olyan súlyosan bántalmaztak, hogy sokáig járóképtelen volt és leszázalékolták.

Az áldozat a lapnak elmondta, hogy a jelenleg a másodosztályú Budapest Honvédban játszó, az FTC-vel Magyar Kupa-győztes Kundrák Norbert és családja nem sokkal az ő otthona mellett üzemeltet egy cukrászdát. Az incidens napján az áldozat két kutyája kiszökött az utcára, az egyik visszatért gazdája hívására, de a másik megijedt és nem tért vissza, ezért a férfi kiment érte.

„Kialakult egy szóváltás, aztán ahogy visszafordultam a kapujuk előtt a kutyához, Norbi oldalról belerúgott a combomba, majd nekem estek. Az édesanyjuk lefogott hátulról, jöttek hárman a két testvérével, és körülbelül egy perc alatt úgy lerendeztek, hogy hat bordám eltört, arccsonttörésem lett – három szájsebészeti műtétem volt – és még sorolhatnám” – idézte fel a 2022-es eseményeket az áldozat, akinek állítása szerint Kundrák édesanyja a férfi feleségét a földre lökte és azt kiabálta neki: „Dögölj meg, rákos k…a!”

Szabó Krisztiánék ezt követően rendőrt és mentőt hívtak, a férfit kórházba szállították, ahol napokig az intentív osztályon, aztán a traumatológián kezelték.

A Blikknek dr. Jogg Zsolt ügyészségi szóvivő elmondta, Kundrák Norbertet és családját súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettében jogerősen elítélték, az egyik férfi elkövetőt egy év hat hónap, a többieket egy év két hónap börtönbüntetésre ítélték, amit két év próbaidőre felfüggesztettek, és a döntés a negyedrendű vádlott december 18-i ítéletével jogerőre emelkedett.

Az áldozat a lapnak elmondta, az eset óta elköltözött, mert nem szeretett volna ott lakni, ahol megverték.

Kundrák klubja, a Honvéd közölte, belső vizsgálatot indított az ügyben.

A korábban a DVTK-nál, az FTC-nél, Soroksáron, Debrecenben és Szegeden is megforduló Kundrák 2023 augusztusában tért vissza a Honvédhoz, de ebben az idényben mindössze hét meccsen lépett pályára az NB II-ben, egyszer kezdőként, hatszor csereként.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik