Hongkong: begurultak a Messit látni akaró nézők, Beckham is megkapta a magáét

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.02.04. 21:07
Lionel Messi a kispadról nézte a hongkongi mérkőzést (Fotó: Getty Images)
Finoman fogalmazva nem repestek az örömtől, és visszakövetelik pénzüket azok a szurkolók, akik elsősorban Lionel Messi miatt látogattak ki az Inter Miami vendégjátékára vasárnap Hongkongban. Az amerikai labdarúgócsapat az argentin világklasszis nélkül győzte le 4–1-re a helyi ligaválogatottat.

 

A második félidőben már egyre hangosabban szólt a „Messit akarjuk!” kórus a majdnem 40 000 nézővel zsúfolt Hongkong Stadionban, ám hiába, az argentin játékos a kispadon maradt, akárcsak uruguayi klubtársa, Luis Suárez.

„Megértjük a szurkolók csalódottságát, hogy nem láthatták játszani Messit és Suárezt, bocsánatot kérünk tőlük, de a döntést az orvosi stábunk javaslatára hoztuk meg. Ha nem lett volna túlságosan kockázatos, akkor, ha csupán kis időre is, pályára küldtük volna őket, de nem hagyhattuk figyelmen kívül a rizikófaktorokat” – magyarázta a lefújás után Gerardo Martino, az Inter Miami edzője.

A klub közleménye szerint Messi szalaghúzódás, Suárez térdsérülés miatt hagyta ki a mérkőzést.

David Beckham, az Inter Miami tulajdonosa a mérkőzés után intézett néhány szót a közönséghez, megköszönte a „fantasztikus buzdítást”, de nem mindenki fogadta tapssal e szavakat – sokan kifütyülték a korábbi angol futballistát.

A hongkongi szurkolók nem így képzelték a vasárnapi meccset (Fotó: AFP)

A hongkongi kormány kiemelt sporteseményekért felelős bizottsága (MSEC) is fontosnak érezte, hogy közleményt adjon ki. A bizottság mintegy kétmillió amerikai dollárnak megfelelő összeggel járult hozzá a mérkőzés létrejöttéhez, és ugyanúgy magyarázatot, valamint kártérítést vár a szervezőktől, mint a jegyükért 125 amerikai dollárt kifizető szurkolók.

„Az, hogy Messi nem lépett pályára, nemcsak a szurkolókat, hanem a kormányt is mélységes csalódással tölti el. A szervezők magyarázattal tartoznak a drukkereknek” – olvasható a közleményben, mire az érintett Tatler Asia úgy reagált: a sajtóhírekkel ellentétben semmilyen előzetes információjuk sem volt arról, hogy Messi és Suárez nem lép pályára, következésképp jóhiszeműen hirdették velük a meccset.

A floridaiak Szaúd-Arábiában kezdődő ázsiai túrájának első meccsén (Al-Hilal, 3–4) még mindkét világklasszis kezdett, az Al-Naszr (0–6) ellen már csak Suárez (Messi a hajrában állt be néhány percre).

Szerdán a Vissel Kobe lesz az ellenfél Japánban, majd február 16-án következik Messi gyermekkori klubja, az argentin Newell's Old Boys – az a felhozó meccs már az Egyesült Államokban, Fort Lauderdale-ben lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik