Varga Kevin is pályára lépett, de kikapott Aradon a Sepsi

Vágólapra másolva!
2024.01.27. 13:00
null
Aradra látogatott a Sepsi a román Superliga 23. fordulójában, és 2–1-re kikapott.

 

ROMÁN SUPERLIGA
23. FORDULÓ
UTA Arad–Sepsi OSK 2–1 (1–0)
Arad, Neuman Ferenc Aréna, 10 000 néző. Vezette: F. Andrei
UTA: Kucser – Diogo Rodrigues, Benga, I. Conté, Capusa – Micovschi (Ofosu, 90+3.), Mihai (R. Pop, 60.), Freitas, Fábry (Stolnik, 71.) – Luckassen (Cooper, 90+3.), Omondi (Ariel López, 60.). Vezetőedző: Mircea Rednic 
Sepsi OSK: Niczuly Ro. – Otelita (Popsa, 77.), Ciobotariu, Kecskés Á. (Ninaj, 66.), Stefan – Jonathan Rodríguez (Safranko, 66.), Paun – Varga R. (Varga K. a szünetben), Matei (Kallaku, 66.), Stefanescu – Debeljuh. Vezetőedző: Bernd Storck 
Gólszerző: Omondi (35.), Diogo Rodrigues (51.), ill. Stefanescu (84. – 11-esből)

Aradon szakadt meg Bernd Storck romániai veretlensége a Sepsi OSK edzőjeként, az UTA elsősorban gyorsabb támadásainak köszönhetően győzte le a statikus futballt játszó székelyföldi csapatot.   

A német edző nem változtatott a múlt héten a Poli Iasi-nak egy hatost rúgó kezdőjén, azonban játékosai a meccs nagy részében nem tudták feltörni a tizenhatos előtt jól tömörülő hazai védelmet. Az első félidő egyetlen igazi vendéghelyzete Cosmin Matei egyéni akciójából alakult ki, a lövést hárította Danilo Kucser. Az UTA gyors, vertikális lerohanásai viszont annál több zavart okoztak szentgyörgyiekek, a hazai gólhoz azonban egy jó adag szerencse is kellett: Andrej Fábry lapos átlövése a bal alsó sarkot célozta meg, a keresztbefutó Eric Omondi lábán megpattanó labda azonban jobbra menve becsapta Niczuly Rolandot. A bepánikolt Sepsit csak a Fábry fejesét védő Niczuly, majd a gólvonalon tisztázó Florin Stefan mentette meg az újabb góltól.   

A szünet után a héten igazolt Varga Kevin is bemutatkozott a Sepsi színeiben, ám az események továbbra is a szentgyörgyi kapu előtt zajlottak: Fábry bombáját kellett védenie Niczulynak. Claudiu Micovschi és Diogo Rodrigues összjátéka után azonban már a szentgyörgyi kapus is tehetetlen volt a portugál védő lövésével szemben, majd Fábry is betalált – de ezt a gólt már les miatt érvénytelenítette a VAR.   

A videóbíró ezután a másik oldalon is főszerepet játszott, előbb elvett egy büntetőt Sepsitől, húsz perccel később viszont jelzett egy másikat Ibrahima Conté kezezése után. Marius Stefanescu belőtte a tizenegyest, majd a 12 ráadáspercben a Sepsi szabályos ostrom alá vette az aradi kaput, ám egyazon helyzetben Pavol Safrako kétszer, majd Varga Kevin is közelről Kucserbe lőtte a labdát.   

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik